Forum

Kuchenne porady

jakie mięsko?

  • Autor: nimphe Data: 2005-10-04 09:50:30

    wiem że podobnych temtów były tu juz setki jednak po przejrzeniu ich i tak nie znalazlam nic dla siebie. wiec bardzo proszę Was drodzy Zarłocy pomóżcie...planuje zrobić uroczystą kolację przy świecach i jedyne co wymysliłam to to że chciałabym żeby były pieczone ziemniaczki i smaczne wino, nie mam tylko pomysłu na mięsko :( może Wy mi cos doradzicie??

  • Autor: ekkore Data: 2005-10-04 11:41:04

    ja proponuję Ci pierś z indyka faszerowanego orzechami i rodzynkami. I do tego białe wino.

  • Autor: anga Data: 2005-10-04 12:22:54

    ja proponuje pieczone udka kurczaka nacierane majonezem, robiłam i mięsko było bardzo delikatne a zarazem pikantne (uwaga z chili lepiej zrezygnowac a dodać w zamian paprykę mieloną ostrą)    :))

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2005-10-04 13:15:46

    albo dowolną ilość kurczaka ułozonego na warzywkachz dodatkiem fasolki papryki marchweki pomidorków itde plus sporo czosnku i przypraw i upieczonego w naczyniu żaroodpornym...i mamy dwa w jednym

  • Autor: kikaGD Data: 2005-10-04 16:16:42

    Bardzo smaczna są polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem Gadułki http://wielkiezarcie.com/przepis9945.html lub dwa mięska w śmietanie estragonowej Wariacji http://wielkiezarcie.com/przepis7382.html

  • Autor: mlena Data: 2005-10-05 07:06:19

    najszybciej i najprosciej można zrobić pierś z kurcaka smażoną bez panierki na oliwie z oliwek lub z pestek winogron. Na koniec dodać kilka pokrojonych ząbków czosnku , przyprawy według uznania mozna pierś posmarować sosem chili slodko-pikantnym ale pod koniec smażenia ,bo jest słodki i szybko się piersiatka zrumienia. Na każdy kawałek piersi proponuję połozyć plaster ananasa, a w środek ananasa troszeczkę żurawiny. Można i bez też super wygląda i smakuje. Pozdrawiam

  • Autor: nimphe Data: 2005-10-05 12:22:55

    bardzo Wam dziękuje za te wszystkie pomysły :) mam nadzieje że uda mi się stanąć na wysokości zadania i że kolacja wyjdzie wyśmienita.

  • Autor: milosnik Data: 2005-10-06 03:24:11

    Czesc ja proponuje szybkie i bardzo smaczne pieczone mieso do czerwonego wytrawnego wina.

    Poltora do dwoch kilo karkowki bez kosci.
    Tylez samo soli.
    Miesko umyc osuszyc i nasypac na blaszcze do pieczenia troche soli pod miesko nastepnie polozyc je i calkowicie przysypac sola tak by z kazdej strony bylo zakryte.
    Piekarnik w miedzy czasie na 180-200 C sie juz rozgrzal.
    Wkladasz calosc ostroznie di piekarnika i otwierasz winko zeby sie napowietrzylo.
    Czas pieczenia 2 do 2 i pol godziny.
    Przed koncem pieczenia, mozna sciagnac z gory skorupe z soli i miesko lekko przypiec.
    Po upieczeniu wyciagasz calosc i oczyszczasz z resztek soli.
    kroisz w plastry poltora do 2 cm i serwujesz przybrane sielenina.
    A na przystawke najlepiej smakuje polska salatka warzywna.

    Uwaga!!!
    bez obaw miesko nie bedze za slone zaskoczysz tym danie wszystkich gosci.
    Jesli wystygnie smakuje tez wspaniale.
    Smacznego.

Przejdź do pełnej wersji serwisu