Forum

Kuchenne porady

Senik-pomóżcie,pilne!!

  • Autor: Tuśka8 Data: 2005-10-05 14:12:01

    Witam,
    Mam zamiar upiec dziś sernik. Muszę przyznać, ze nie mam wprawy w pieczeniu serników,stąd moje pytania:
    1. Jakiego sera najlepiej używać do sernika?(tłustego czy półtłustego)
    2. Mam przepis, w którym do masy serowej daje się masło roślinne. Czy nie lepiej dać masło zwykłe?I czy można zamiast tego ewentualnego roślinneg-dać margarynę, np. "Kasię"?
    3. W jakiej temp i jak długo mniej więcej należy piec sernik?
    4. Co zrobić, żeby sernik nie opadł za bardzo po upieczeniu?

    Z góry dziękuję za pomoc.
    Marta

  • Autor: Tuśka8 Data: 2005-10-05 15:05:29

    Anginek, bardzo Ci dziękuje!
    Teraz, po rozwianiu wszelkich wątpliwości, mogę wreszcie wziąć się za pieczenie!
    Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu