Witam, Mam zamiar upiec dziś sernik. Muszę przyznać, ze nie mam wprawy w pieczeniu serników,stąd moje pytania: 1. Jakiego sera najlepiej używać do sernika?(tłustego czy półtłustego) 2. Mam przepis, w którym do masy serowej daje się masło roślinne. Czy nie lepiej dać masło zwykłe?I czy można zamiast tego ewentualnego roślinneg-dać margarynę, np. "Kasię"? 3. W jakiej temp i jak długo mniej więcej należy piec sernik? 4. Co zrobić, żeby sernik nie opadł za bardzo po upieczeniu?
Witam,
Mam zamiar upiec dziś sernik. Muszę przyznać, ze nie mam wprawy w pieczeniu serników,stąd moje pytania:
1. Jakiego sera najlepiej używać do sernika?(tłustego czy półtłustego)
2. Mam przepis, w którym do masy serowej daje się masło roślinne. Czy nie lepiej dać masło zwykłe?I czy można zamiast tego ewentualnego roślinneg-dać margarynę, np. "Kasię"?
3. W jakiej temp i jak długo mniej więcej należy piec sernik?
4. Co zrobić, żeby sernik nie opadł za bardzo po upieczeniu?
Z góry dziękuję za pomoc.
Marta
Anginek, bardzo Ci dziękuje!
Teraz, po rozwianiu wszelkich wątpliwości, mogę wreszcie wziąć się za pieczenie!
Pozdrawiam