A ja ciasto jugurtowe robie tak: 3 jajka 1 yogurt owocowy (125 ml) 2 kubeczki yogurtowe cukru 3 kubeczki yogurtowe maki 1/2 kubeczka oleju np.slonecznikowego 2 lyzeczki proszku do pieczenia Utrzec mikserem jajka z cukrem dodac yogurt, przesiana make z proszkiem, wymieszac i do blaszki (oczywiscie posmarowanej i posypanej lub wylozonej papierem do pieczenia-co za wygoda!). Pieczemy 30-35min 180 st. (To jest ilosc na mala blaszke np. okragla 28-30 cm lub babka z dziurka.) Polecam!!! Smacznego!!!
podejrzewam, ze wiem z czego bylo zrobione to wspaniałe ciasto jogurtowe. Jest mieszanka Jogo soft do której dodają wodę i olej i 3 minuty mieszają na wolnych obrotach. zawsze im wychodzi. w mieszance tej jest mąka, cukier, jaja w proszku, serwatka, skrobie modyfikowane, sól, pare emulgatorów, aromaty, barwniki. sprzedaje to firma niemiecka do 80 procent cukierni w tym kraju.wiele, wiele ton co miesiąc. smacznego
No, w końcu zrobiłam to ciasto. Jest rzeczywiście dobre, choć różni się od tego ze sklepu. Następnym razem mam ochotę je czyms urozmaicić. Masz jakieś propozycje?
Mozesz powkladac kawlaki jablka lub inne owoce, moga byc kawalki czekolady, moga byc rodzynki...wszystko moze byc, zalezy co kto lubi. Probuj a znajdziesz swoje ulubione.
Jadłam ostatnio kupione w cukierni przepyszne ciasto jogurtowe, było takie pulchniutkie i lekkie :) Czy ktoś zna może przepis na takie ciasto?
Jest w czym wybierać! Chyba będę próbowała wszystkie po kolei :) Dzieki!
A ja ciasto jugurtowe robie tak:
3 jajka
1 yogurt owocowy (125 ml)
2 kubeczki yogurtowe cukru
3 kubeczki yogurtowe maki
1/2 kubeczka oleju np.slonecznikowego
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Utrzec mikserem jajka z cukrem dodac yogurt, przesiana make z proszkiem, wymieszac i do blaszki (oczywiscie posmarowanej i posypanej lub wylozonej papierem do pieczenia-co za wygoda!). Pieczemy 30-35min 180 st. (To jest ilosc na mala blaszke np. okragla 28-30 cm lub babka z dziurka.)
Polecam!!! Smacznego!!!
Dzięki za pomoc :)
Prawdopodobnie wypróbuję w przyszły weekend i wtedy napewno napiszę jak wyszło.
podejrzewam, ze wiem z czego bylo zrobione to wspaniałe ciasto jogurtowe. Jest mieszanka Jogo soft do której dodają wodę i olej i 3 minuty mieszają na wolnych obrotach. zawsze im wychodzi. w mieszance tej jest mąka, cukier, jaja w proszku, serwatka, skrobie modyfikowane, sól, pare emulgatorów, aromaty, barwniki. sprzedaje to firma niemiecka do 80 procent cukierni w tym kraju.wiele, wiele ton co miesiąc. smacznego
To już brzmi mniej zachęcająco... ;)
Nie sluchaj tego, zrob najprostsze ciasto jogurtowe, ktore Ci podalam i bedzie pyszne, bo naturalne, domowe i prawdziwe!
No, w końcu zrobiłam to ciasto. Jest rzeczywiście dobre, choć różni się od tego ze sklepu. Następnym razem mam ochotę je czyms urozmaicić. Masz jakieś propozycje?
Mozesz powkladac kawlaki jablka lub inne owoce, moga byc kawalki czekolady, moga byc rodzynki...wszystko moze byc, zalezy co kto lubi. Probuj a znajdziesz swoje ulubione.