co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało, lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche. est na to jakaś rada?
Ja robię ciasto na pierogi z dodatkiem drożdży i gotuję z odrobiną oleju , tak jak Borgia przykrywam na talerz z pierogami folią lub dużą przykrywką.Pozdrawiam:)
Użytkownik Farma_Gadzina napisał w wiadomości: > co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało, > lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche. > est na to jakaś rada? Do ciasta na pierogi nie dodaję jajka, a do gotowania do wody leję olej. Po ostygnięciu piergi wkładam do pojemnika, zamykam i do lodówki. Napewno nie będą twarde i suche. Pozdrawiam i życzę smacznego :-))
co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało, lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche. est na to jakaś rada?
Nc dodać, nic ująć. No, ewentualnie zamiast masła może być oliwa - /dieta, hi,hi /
jasia
Ja robię ciasto na pierogi z dodatkiem drożdży i gotuję z odrobiną oleju , tak jak Borgia przykrywam na talerz z pierogami folią lub dużą przykrywką.Pozdrawiam:)
Użytkownik Farma_Gadzina napisał w wiadomości:
Do ciasta na pierogi nie dodaję jajka, a do gotowania do wody leję olej. Po ostygnięciu piergi wkładam do pojemnika, zamykam i do lodówki. Napewno nie będą twarde i suche. Pozdrawiam i życzę smacznego :-))
> co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało,
> lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche.
> est na to jakaś rada?
Ja również do gotowania dodaje troszke oleju, ale do ciasta jak daję jajko to dodaję równiez oleju, wtedy lepiej się kleją pierożki.
robie tak samo jak pika