Forum

Kuchenne porady

wysycha mi ciasto

  • Autor: Farma_Gadzina Data: 2005-10-13 21:01:06

    co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało, lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche. est na to jakaś rada?

  • Autor: jasia Data: 2005-10-13 21:58:01

    Nc dodać, nic ująć. No, ewentualnie zamiast masła może być oliwa - /dieta, hi,hi /
    jasia

  • Autor: aryt Data: 2005-10-13 21:27:16

    Ja robię ciasto na pierogi z dodatkiem drożdży i gotuję z  odrobiną oleju , tak jak Borgia przykrywam na talerz z pierogami folią lub dużą przykrywką.Pozdrawiam:)

  • Autor: mlena Data: 2005-10-13 22:24:01

    Użytkownik Farma_Gadzina napisał w wiadomości:
    > co zrobic, by ciasto po zagotowaniu pierogów było miekkie i nie wysychało,
    > lubie jeść pierogi na zimno, jednak po paru godzinach są już twarde i suche.
    > est na to jakaś rada?
    Do ciasta na pierogi nie dodaję jajka, a do gotowania do wody leję olej. Po ostygnięciu piergi wkładam do pojemnika, zamykam i do lodówki. Napewno nie będą twarde i suche. Pozdrawiam i życzę smacznego :-))

  • Autor: pika15 Data: 2005-10-14 10:07:41

    Ja również do gotowania dodaje troszke oleju, ale do ciasta jak daję jajko to dodaję równiez oleju, wtedy lepiej się kleją pierożki.

  • Autor: jolus Data: 2005-10-14 11:10:49

    robie tak samo jak pika

Przejdź do pełnej wersji serwisu