A ja dołoże sie do pytania... jak długo można przechowywać olej we frytownicy, nie chodzi mi o ilości pieczrń frytek. Mije dzieci pieką frytki 2 - 3 razy w tyg, choć czasem rzadziej więc doszłam do tego że nie ma sensu przelewać oleju i chować dlatego stoi on we frytownicy w kącie kuchni. Podpowiedzcie czy dobrze robie? czy raczej go zlewać i chować do lodówki?
W lodówce czy nie?
Oliwy nie przechowuję w lodówce, nie ma takiej konieczności. U mnie stoi na półce ściennej - zawsze pod ręką.
jasia
Ja olej przechowuję w szafce,mam specjalnie przeznaczoną półkę na mąkę,olej,sól,i inne przyprawy.
Nie-ja przechowuję w ciemnym kątku w szafce,zwykle w tej samej butelce w której kupiłam,czyli z ciemnego szkła
Ja nie trzymam w lodowce, tylko w szafce w kuchni. Jak kupie w puszce to przelewam do szklanej butelki. Pozdrawiam!
A ja dołoże sie do pytania... jak długo można przechowywać olej we frytownicy, nie chodzi mi o ilości pieczrń frytek. Mije dzieci pieką frytki 2 - 3 razy w tyg, choć czasem rzadziej więc doszłam do tego że nie ma sensu przelewać oleju i chować dlatego stoi on we frytownicy w kącie kuchni. Podpowiedzcie czy dobrze robie? czy raczej go zlewać i chować do lodówki?
W szafce w butelce, gdzieś czytałam (rany ta skleroza), że nie wolno oliwy przechowywac w lodówce, bo to jej szkodzi