witam ! mam pytanie: czy zna ktos przepis na kurczaka w "takiej pomarańczowo-różowej" panierce??? (ten przepis nie ma nic wspólnego z pomarańczami!) kiedyś jadłam takiego kurczaka i myśle ze był to przepis kuchni wietnamskiej. do tego był ryż i warzywa(i specyficzny sos też koloru pomarańczowego- myśle ze jakiś czosnkowy) i surówka z białej kapusty z sezamem. jeśli ktoś wie co to za "kurczak"i zna przepis będe bardzo wdzieczna z podanie:). pozdrawiam aśka.
Myslę, że do panierki dodano przyprawę, może to być: szafran, charakterystyczny dla kuchni azjatyckiej, dodawany często do ryżu, żeby uzuskac taki jego kolor, ale bardzo drogi; albo kurkuma albo curry.
ślicznie dzieki za odzew! myśle że to jednak ani nie szfran ani nie kurkuma ten kolor był tak dziwny a zarazem specyficzny że w innych daniach go nigdy nie widziałam . po głębszych skojarzeniach był bliski "otoczce" na paluszkach krabowych ale ta panierka w sumie to zadnego specyficznego smaku nie miała- może to coś podpowie: było podane na żeliwnych patelniach(talerzach)
witam ! mam pytanie: czy zna ktos przepis na kurczaka w "takiej pomarańczowo-różowej" panierce??? (ten przepis nie ma nic wspólnego z pomarańczami!) kiedyś jadłam takiego kurczaka i myśle ze był to przepis kuchni wietnamskiej. do tego był ryż i warzywa(i specyficzny sos też koloru pomarańczowego- myśle ze jakiś czosnkowy) i surówka z białej kapusty z sezamem. jeśli ktoś wie co to za "kurczak"i zna przepis będe bardzo wdzieczna z podanie:). pozdrawiam aśka.
Myslę, że do panierki dodano przyprawę, może to być: szafran, charakterystyczny dla kuchni azjatyckiej, dodawany często do ryżu, żeby uzuskac taki jego kolor, ale bardzo drogi; albo kurkuma albo curry.
ślicznie dzieki za odzew! myśle że to jednak ani nie szfran ani nie kurkuma ten kolor był tak dziwny a zarazem specyficzny że w innych daniach go nigdy nie widziałam . po głębszych skojarzeniach był bliski "otoczce" na paluszkach krabowych ale ta panierka w sumie to zadnego specyficznego smaku nie miała- może to coś podpowie: było podane na żeliwnych patelniach(talerzach)