Forum

Kuchenne porady

Tow takim razie może macie jakieś dobre przepisy na Kaczkę?

  • Autor: nutella Data: 2005-10-24 19:29:55

    Ja zawsze robię z jabłkami albo z pomarańczami. Macie jakieś ciekawe, sprawdzone przepisy?

  • Autor: aryt Data: 2005-10-24 21:19:27

    Może być kaczka pieczona z brzoskwiniami, z grzybami suszonymi lub pieczona w kapuście białej albo czerwonej .Polecam.Pozdrawiam:)

  • Autor: halinkaaa Data: 2005-10-25 11:49:14

    Podam przepis mojej mamy.Sprawdzony od wielu, wielu lat!!!!

  • Autor: inka21 Data: 2005-10-25 11:57:38

    ja ROBIĘ W JABLKACH, ALE TAKŻE W POMARAŃCZACH OTO PRZEPIS http://wielkiezarcie.com/przepis8223.html , inka21

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2005-10-25 13:34:58

    Ja nacieram kaczke solą i pieprzem,obsypuję majerankiem,do środka pakuję ćwiartki jabłek i piekę w naczyniu żaroodpornym,do miękkości.

  • Autor: emiloos Data: 2005-10-25 15:33:44

    A gdzie ten przepisik bo jakoś nie mogę go zlokalizować ?

  • Autor: halinkaaa Data: 2005-10-26 17:19:49

    Przepraszam !!Chciałam wbić w :przepisy: ale komputer mnie wyrzucł i nie mogłam potem wejść!!Teraz napiszę ale tutaj!!
    Kaczuszkę natrzyj w środku 3-4 rozgniecionymi w prasce ząbkami czosnku i posyp wegetą a powierzchu natrzyj papką sporządzoną ze wszystkiego po troszeczkę,(papryka słodka,wegeta,sól czosnkowa,2-3 łyżki oleju).To spokojnie niech poczeka.!!!
    F a r s z - 0,50 kg mięsa mielonego(wieprz-wołowe),15 dkg wątróbki drobiowej(zmielić),1 zwykła bułka( namoczona, wyciśnięta i zmielona),2 jajka,1-2 łyżki siekanej zielonej pietruszki,sól,pieprz.
    Oprócz białka, wszystkie składniki dobrze wymieszać.Na koniec ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy.
    Nadziać farszem kaczkę i zaszyć.Włożyć do foliowego rękawa i piec około 2 godz.Na pół godziny przed wyłączeniem rozciąć folię i pozwolić upiec się kaczusi na bardziej rumiany kolor.S M A C Z N E G O  !!!

  • Autor: alita Data: 2005-11-13 13:27:49

    A czy tam się podlewa wodą tą kaczkę. Prosze o szczegóły pieczenia w rękawie.

  • Autor: halinkaaa Data: 2005-11-14 12:49:01

    W rękawie nie ma potrzeby podlewać bo tam jest dosyć wilgotno!!!Po nacięciu przed końcem pieczenia możesz kilka razy polać wywarem z pieczenia!!Smacznego!!

  • Autor: emiloos Data: 2005-11-15 11:42:59

    Dzięki :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu