Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pilnie poszukuję

• Autor: pika15 Data: 2005-10-25 16:31:33

Mój dobry znajomy po uszkodzeniu oka poszukuje dobrego specjalisty i jak najszybcej.

WITREKTOMIA -operacja ciała szklistego ,odwarstwienie siatkówki , podwinięcie soczewki i wylew do oka.

Gdzie najszybciej można zrobić taką operację na NFZ ?
    Są okropne kolejki , a płatne to go nie stać , bo koszt jest wysoki.

Z góry dziękuję.

• Autor: marinik Data: 2005-10-25 16:36:38

dzwon do swojego ZOZU i stanowczo ZADAJ podania miejsca, gdzie to mozesz zrobic czekajac krotko. To Twoje prawo, z ktorego nie wolno rezygnowac. Zapewniam Cie, ze taka stanowczosc DZIALA - sprawdzalem osobiscie- tylko nie daj sie zbyc. Postrasz, ze znajdziesz miejsce za granica i przedlozysz fakture

• Autor: pika15 Data: 2005-10-25 16:43:50

Może i dośc że masz rację stanowczość to podstawa , dobry pomysł z tą fakturą , bo naprawdę operację trzeba szybko przeprowadzić , bo może być za póżno i po oku.

• Autor: kucharkalitewska Data: 2005-10-26 13:33:22

Chyba oddziału NFZ,nie Zozu?

• Autor: pika15 Data: 2005-10-26 14:10:26

Tak mi napisał na karteczce i tak przepisałam.

• Autor: marinik Data: 2005-10-26 16:26:31

nie- wlasnie ZOZ. Taka informacje dostalem wlasnie z NFZ. Moze troche to paranoicznie, ale w moim przypadku (fakt- o mniejsza range sprawy chodzilo) zadzialalo. ZOZ ma obowiazek wskazac miejsce, gdzie operacja bedzie wykonana.

• Autor: kucharkalitewska Data: 2005-10-26 16:54:27

Aha,fersztejen!

• Autor: ekkore Data: 2005-10-25 18:02:58

Cieżko Ci będzie, bo na operacje czeka się długo. nie wiem czy w krótkim terminie da się to załatwić przez NFZ. No i koniec roku - fundusze na wyczerpaniu i obawiam się, ze szpitale gdzieś w kraju nie będą chciały przyjać kogoś spoza rejonu.
     A prywatnie to chyba mogę polecić klinikę doktor Barczyk w Szklarskiej Porębie - podobno są tam wybitni specjaliści. Ale o cenach nie mam pojecia. Gdyby jednak nie dało się załatwić operacji przez NFZ zawsze mogę się zorientować (teściowie mieszkają w Jeleniej Górze).

Mojej koleżance, ma 33 lata w pierwotnej wersji kazali czekać na operację zaćmy około roku (takie są terminy). Ale z racji młodego wieku i szybko postępujacego zaniku pola widzenia (obecnie ma tylko 20%) operację będzie miała za dwa tygodnie (czyli ok 2 miesięcy od wizyty u okulisty stwierdzającego tak zaawansowaną zaćmę).

• Autor: inka21 Data: 2005-10-26 07:39:47

zapytaj na gg ifasię - z racji choroby napewno jest w temacie i coś ci poradzi,  ja ze swej strony sprobukę sie skontaktować ze znajomą p. okulistką i coś "wyniuchac" inka21

• Autor: maria Data: 2005-10-26 13:17:08

w jakim mieście poszukujesz kliniki , moze trzeba się zwrócić do kliniki w Katowicach , ytam są super specjaliśći

• Autor: pika15 Data: 2005-10-26 13:25:15

W każdym mieście.

• Autor: inka21 Data: 2005-10-27 14:55:33

Piko15 maam dla ciebie dobre wieści: rozmawialam z osoba z mojej dalszej rodziny(pracownikiem owej kliniki) i dowiedzialam się na temat poruszony w poście . Więc tak twoj znajomy musi osobiście stawić się na badanie- poradę w każdym dniu od poniedzialku do piątku od godz. 7-11 , a następnie podlega rejestracji (po uzyskanej poradzie) i tu tylko do godz. 16 jest czynna rejestracja. Musi zabrac z sobą dokument ubezpieczenia tzn. albo ksiazeczkę zdrowia, albo dyskietke , lub legitymację ubezpieczeniową - aktualną terminy są wyznaczane na luty 2006 .ale decyduje faktycznie opinia lekarza: jeśli po zbadaniu twojego znajomego lekarz uzna ,że potrzebna jest operacja w szybszym terminie -to tak będzie .Porada, badanie i opoeracja są ZA DARMO REFUNDOWANE Z FUNDUSZU ZDROWIA. Mowa tu o klinice doktor Gierkowej w Katowicach. Więcej szczególów uzyskasz na www.kli-okul.katowice.pl , jak masz jakieś pytania jeszczę do mnie to szukaj mnie na gg ,lub tutaj jeśli chcesz na forum, pozdrawiam inka21

• Autor: inka21 Data: 2005-10-27 15:08:37

no i jeszcze zapomnialąm napisać , o tym ,że ma ze soba przywieź jakiekolwiek badania tego oka , ktore posiada. inka21

• Autor: pika15 Data: 2005-10-27 16:20:48

Jak się cieszę że tak mi pomogłaś.
    Dziękuję ślicznie , jutro ma do mnie przyjechać i dam mu Twoje namiary.

• Autor: inka21 Data: 2005-10-28 19:34:28

jasne , nie ma sprawy, jak trzeba to pisz, pozdrawiam inka21

Przejdź do pełnej wersji serwisu