Lubczyk w swoim artykule napisał, że w Wiedniu jada się na obiad strudel z nadzieniem mięsnym ( i nie tylko ). Zaintrygowało mnie to i zaczęłam się zastanawiać czy u nas też jest znany w takiej "słonej" wersji...? Ja pierwszy raz słyszę. A może ktoś z Was ma przepis?
Strudel wiedeński, to potrawa charakteryzująca się dość trudnym do wykonania i wymagającym pewnego doświadczenia ciastem, które należy bardzo cienko rozwałkować. Natomiast farsz jest dowolny, może być owocowy na słodko jak i mięsny. Bahus
Lubczyk w swoim artykule napisał, że w Wiedniu jada się na obiad strudel z nadzieniem mięsnym ( i nie tylko ). Zaintrygowało mnie to i zaczęłam się zastanawiać czy u nas też jest znany w takiej "słonej" wersji...? Ja pierwszy raz słyszę. A może ktoś z Was ma przepis?
Strudel wiedeński, to potrawa charakteryzująca się dość trudnym do wykonania i wymagającym pewnego doświadczenia ciastem, które należy bardzo cienko rozwałkować. Natomiast farsz jest dowolny, może być owocowy na słodko jak i mięsny.
Bahus