Można mięsko zmielić wraz z poduszoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem.I farsz do pierogów gotowy! Niestety z sałatką ma to mało wspólnego;) Ale jest smaczne...
Użytkownik Masza napisał w wiadomości: > Można mięsko zmielić wraz z poduszoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem.I > farsz do pierogów gotowy! Niestety z sałatką ma to mało wspólnego;) Ale jest > smaczne... Może to być również farsz do krokietów. Jeszcze tylko wystarczy zrobić naleśniki, wypełnić je farszem (jak wyżej), zawinąć w "kopertę", obtoczyć w jajku i bułce tartej a potem zajadać się, zajadać i zajadać.
Mięso zemleć, dodać podrumienioną cebulkę, sól, pieprz, jajko. Z ciasta jak na kopytka zrobić wałek średnicy około 3 cm, pokroic go w kawałki. Z każdego kawałka ciasta uformować placuszek, nałozyć farsz, zlepić formując podłużną kluskę. Ugotować . Podawać polane tłuszczykiem :-))
Oj, tak! Jeśli pierogi z rosołowego mięsa , to tylko z kiszona kapuchą (ugotowaną z przyprawami) i grzybkami suszonymi (uprzednio namoczonymi i pogotowanymi)!Smakują na świeżo (no, z jakimiś skwareczkami rzecz jasna!), a jeszcze pyszniejsze odsmażane!
Razem z warzywami zmielić,dodać jajko,odciśniętą bułkę ,pieprz,sól do smaku.Z masy formować małe kulki i obtoczone w bułce tartrj usmażyć na oleju lub (dietetycznie) podlać wodą i udusić na małym ogniu..Wspaniałe dietetyczne kotleciki ,które wyśmienicie smakują z surówką z kiszonej kapusty!!!!
- mięsko pokroić w kostkę 1x1 cm - ogórki kiszone szt 3 pokroić w kosteczkę - cebulkę pokroić w kosteczkę - puszka groszku (jak mamy mało mięska to pół puszki) - koperek i natka pietruszki (mam zamrożone ale świeże lepsze)
Sos: łyżeczka ostrej musztardy, łyżka oliwy z oliwek, pieprz, sól do smaku Wykonanie: wszystko razem wymieszać, polać sosem i wstawić do lodówki na godzinkę
Podawać z chlebusiem jako drugie danie lub zostawić na kolację
Mam kawałek kurczaka, filetz indyka i kawałek wołowinki moze podsunieci mi pomysł na jakąś sałatke lub cos innego? Z gory dziekuje
może spróbuj coś takiego - polecam !
http://wielkiezarcie.com/przepis11525.html
Pyszny kebab domowy :)
Można mięsko zmielić wraz z poduszoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem.I farsz do pierogów gotowy! Niestety z sałatką ma to mało wspólnego;) Ale jest smaczne...
Użytkownik Masza napisał w wiadomości:
> Można mięsko zmielić wraz z poduszoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem.I
> farsz do pierogów gotowy! Niestety z sałatką ma to mało wspólnego;) Ale jest
> smaczne...
Może to być również farsz do krokietów. Jeszcze tylko wystarczy zrobić naleśniki, wypełnić je farszem (jak wyżej), zawinąć w "kopertę", obtoczyć w jajku i bułce tartej a potem zajadać się, zajadać i zajadać.
Mięso zemleć, dodać podrumienioną cebulkę, sól, pieprz, jajko. Z ciasta jak na kopytka zrobić wałek średnicy około 3 cm, pokroic go w kawałki. Z każdego kawałka ciasta uformować placuszek, nałozyć farsz, zlepić formując podłużną kluskę. Ugotować . Podawać polane tłuszczykiem :-))
Oj, tak! Jeśli pierogi z rosołowego mięsa , to tylko z kiszona kapuchą (ugotowaną z przyprawami) i grzybkami suszonymi (uprzednio namoczonymi i pogotowanymi)!Smakują na świeżo (no, z jakimiś skwareczkami rzecz jasna!), a jeszcze pyszniejsze odsmażane!
Razem z warzywami zmielić,dodać jajko,odciśniętą bułkę ,pieprz,sól do smaku.Z masy formować małe kulki i obtoczone w bułce tartrj usmażyć na oleju lub (dietetycznie) podlać wodą i udusić na małym ogniu..Wspaniałe dietetyczne kotleciki ,które wyśmienicie smakują z surówką z kiszonej kapusty!!!!
Ja od jakiegoś czasu takie resztki z rosołu mielę razem z cebulą, dodaję majonez + chrzan lub musztarda, doprawiam i jest PASTA NA CHLEB.
Salatka z resztek rosołowych:
- mięsko pokroić w kostkę 1x1 cm
- ogórki kiszone szt 3 pokroić w kosteczkę
- cebulkę pokroić w kosteczkę
- puszka groszku (jak mamy mało mięska to pół puszki)
- koperek i natka pietruszki (mam zamrożone ale świeże lepsze)
Sos: łyżeczka ostrej musztardy, łyżka oliwy z oliwek, pieprz, sól do smaku
Wykonanie: wszystko razem wymieszać, polać sosem i wstawić do lodówki na godzinkę
Podawać z chlebusiem jako drugie danie lub zostawić na kolację