Forum

Kuchenne porady

Rosołowy wywar i co dalej?

• Autor: Onika Data: 2005-11-07 08:52:33

Mam trochę rosołkowego wywaru i chciałabym na nim zrobić jakąś zupkę tylko nie pomidorową, ani ogórkową, ale równie szybką i łatwą ;) Macie jakiś fajny pomysł, plizzzzz?

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-07 08:55:09

O rety na wywarze rosołowym możesz zrobić kazdą zupkę, proponuję jarzynową, dodając mrożonkę sklepową albo na zupkę marchewkową z zieloną pietruszką. mniam

• Autor: inka21 Data: 2005-11-07 09:06:12

lane kluski, porowa, piecarkowa, ogorkowa, jest wiele możliwości, tylko zalezy co ty tak wlaściwie lubisz

• Autor: Onika Data: 2005-11-07 09:29:22

Dzięki wielkie. Problem jest bardziej w monotonności jedzenia... Jedeo z domowników toleruje tylko rosół więc jest baardzo często, a reszta to je często pomidorową,ogórkową i właśnie jarzynową na tymże wywarze...Może faktycznie pieczrkowa :)

• Autor: Onika Data: 2005-11-07 09:58:00

A, przy okazji przypomniałam sobie, że mam słoik suszonych pieczarek, to nadaje zupce naprawdę fajny posmak :)

• Autor: halinkaaa Data: 2005-11-07 10:35:34

Bardzo lubię posmak rosołu i nie chcę go zatracić.Lubimy też rosół z zagotowanym na nim ryżem lub kaszką manną.Można też ugotować kaszę mannę na gęsto ,wylać na płaski półmisek a po ostudzeniu pokroić w kostkę i spożywać zamiast makaronu do rosołu .Ma bardzo delikatny i inny  smak!!Robię też drobiową galaretkę w filiżankach z odrobiną mięsa drobiowego,ćwiartką jajka,parę groszku zielonego,marchewka w kostkę a do dekoracji zielona pietruszka.Wówczas rosół w zależności od ilości doprawiam żelatyną!!Super danie ,dietetyczne i smaczne!

Przejdź do pełnej wersji serwisu