WITAM WSZYSTKICH NA FORUM MOŻE ZNA KTOŚ PRZEPIS NA ROLADE SZYNKOWĄ ? NP. MAM PLASTERKI SZYNKI I CHCĘ JE ZROLOWAĆ I COŚ TAM WŁOŻYĆ DO ŚRODKA TYLKO NIEWIEM CO ?CZY JAKIŚ FARSZ SIĘ ROBI BARDZO PROSZĘ O POMOC MAM GOŚCI I MAM OCHOTĘ TO ZROBIĆ TYLKO NIEWIEM JAK
Ja robiłam takie roladki z nadzieniem na zimno. Farsz: żółtka z jajek na twardo, tarty na małych oczkach żółty ser, czosnek maksymalnie rozdrobniony. Połączyć to majonezem (można dosolić i dopieprzyć). Szynka w prostokątach lub kwadratach, by dobrze się zawijała. Acha, co do wielkości to robiłam roladki grubości kciuka mniej więcej i wędliny tyle by się brzegi zetkneły natomiast nie zachodziły już na siebie , taka tuba. Pyszne wzbogacenie zimnej płyty.
Cześć! Ja robię roladki nadziewane cząstkami jajek z chrzanem,i zalewam to żelatyną .Żelatyna włg przepisu na opakowaniu +trochę rosołku z kostki do smaku,na półmisku lub głębokim talerzu ozdabbiam pietruszką zieloną ,kukurydzą,papryką co mam w lodówce no i włg mojej fantazjii.Moim gością smakuje.Acha ,plastry mogą być kwadraty lub prostokąty(chodzi o szynkę konserwową)Myślę że będzie Ci smakować.Smacznego
Do plastra szynki można włożyć nawet troszkę sałatki jarzynowej i jedną szparagę. Zwijać tak, żeby czubek szparagi wystawał. Mozna udekorować natką z piertuszki i zalać galaretą do mięs. Trzeba tylko pamietać że galaretę na te zawiniątka należy zalewać kilka razy. Wówczas roladki nie wypłyną na wierzch. Pozdrawiam :-))
Użytkownik mlena napisał w wiadomości: > Do plastra szynki można włożyć nawet troszkę sałatki jarzynowej i jedną > szparagę. Zwijać tak, żeby czubek szparagi wystawał. Mozna udekorować natką z > piertuszki i zalać galaretą do mięs. Trzeba tylko pamietać że galaretę na te > zawiniątka należy zalewać kilka razy. Wówczas roladki nie wypłyną > na wierzch. Pozdrawiam :-))
Często robię takie roladki z nadzieniem z sera białego z dodatkiem chcrzanu - ser wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku wg uznania, ew. dodać odrobine śmietany. Takie roladki układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką.
Użytkownik alman napisał w wiadomości: > Często robię takie roladki z nadzieniem z sera białego z dodatkiem chcrzanu - > ser wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku wg uznania, ew. dodać odrobine > śmietany. Takie roladki układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką.
WITAM WSZYSTKICH NA FORUM MOŻE ZNA KTOŚ PRZEPIS NA ROLADE SZYNKOWĄ ? NP. MAM PLASTERKI SZYNKI I CHCĘ JE ZROLOWAĆ I COŚ TAM WŁOŻYĆ DO ŚRODKA TYLKO NIEWIEM CO ?CZY JAKIŚ FARSZ SIĘ ROBI BARDZO PROSZĘ O POMOC MAM GOŚCI I MAM OCHOTĘ TO ZROBIĆ TYLKO NIEWIEM JAK
Ja robiłam takie roladki z nadzieniem na zimno.
Farsz: żółtka z jajek na twardo, tarty na małych oczkach żółty ser, czosnek maksymalnie rozdrobniony. Połączyć to majonezem (można dosolić i dopieprzyć). Szynka w prostokątach lub kwadratach, by dobrze się zawijała.
Acha, co do wielkości to robiłam roladki grubości kciuka mniej więcej i wędliny tyle by się brzegi zetkneły natomiast nie zachodziły już na siebie , taka tuba.
Pyszne wzbogacenie zimnej płyty.
klio
~(*_*)~
Bardzo dziękuję.Zrobię napewno Pozdrawiam
Cześć!
Ja robię roladki nadziewane cząstkami jajek z chrzanem,i zalewam to żelatyną .Żelatyna włg przepisu na opakowaniu +trochę rosołku z kostki do smaku,na półmisku lub głębokim talerzu ozdabbiam pietruszką zieloną ,kukurydzą,papryką co mam w lodówce no i włg mojej fantazjii.Moim gością smakuje.Acha ,plastry mogą być kwadraty lub prostokąty(chodzi o szynkę konserwową)Myślę że będzie Ci smakować.Smacznego
Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Do plastra szynki można włożyć nawet troszkę sałatki jarzynowej i jedną szparagę. Zwijać tak, żeby czubek szparagi wystawał. Mozna udekorować natką z piertuszki i zalać galaretą do mięs. Trzeba tylko pamietać że galaretę na te zawiniątka należy zalewać kilka razy. Wówczas roladki nie wypłyną na wierzch. Pozdrawiam :-))
Użytkownik mlena napisał w wiadomości:
> Do plastra szynki można włożyć nawet troszkę sałatki jarzynowej i jedną
> szparagę. Zwijać tak, żeby czubek szparagi wystawał. Mozna udekorować natką z
> piertuszki i zalać galaretą do mięs. Trzeba tylko pamietać że galaretę na te
> zawiniątka należy zalewać kilka razy. Wówczas roladki nie wypłyną
> na wierzch. Pozdrawiam :-))
Bardzo dziękuję Pozdrawiam
Zobacz tutaj: Rożki z szynki
Bahus
Często robię takie roladki z nadzieniem z sera białego z dodatkiem chcrzanu - ser wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku wg uznania, ew. dodać odrobine śmietany. Takie roladki układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką.
Użytkownik alman napisał w wiadomości:
> Często robię takie roladki z nadzieniem z sera białego z dodatkiem chcrzanu -
> ser wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku wg uznania, ew. dodać odrobine
> śmietany. Takie roladki układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką.
Bardzo dziękuję .Pozdrawiam