Postanowiłam pochwalić się Wam moi drodzy drugim moim zamiłowaniem, nie wiem czy nie jest on jednak pierwszy przed kuchnią:)Z góry uprzedzam że zdjęcia nie są niestety najlepszej jakości, bo to aparat w komórce tylko.
Na karteczkach które są tam,na każdej kartce widoczne to napis: Wesołych Świąt
Kartki Świąteczne, tegoroczne:
Witrażykowe, czyli malowane na kalce technicznej farbami do szkła. Ślicznie wyglądają pod światło:
Wyklejane, cięte, no generalnie zabawa z papierem i innymi takimi:
A oprócz tego jeszcze zadziałąłam z witrażykami:) Robiąc zdjęcia podłożyłam pod nie białą kartkę aby były lepiej widoczne, na oknie narazie mam kwiatki, i jak świeci słoneczko to cały pokój mam w kolorowych plamach. Zribiło się w nim naprawdę weselej:)
Mam nadzieję, że nie wyszłam na zbytnią chwalipiętę
nieskromnie powiem, że moje własne:) I bardzo mi miło(bardzo mnie to cieszy), że się to podoba:)
Opróćz tego dekoruję butelki i rózne inne szkło, robię ramki na zdjęcia, kartki okolicznościowe, zaproszenia śłubne etc. etc. i może nimi również siękiedyś pochwalę:)
Aniu, ale z ciebie zdolniacha. Gratuluję. Wszystko śliczne, a witrażyki super. Mam nadzieję, że się jeszcze pochwalisz innymi cudeńkami. Pozdrawiam Grażyna
Pięke kartki, wyklejanki i witraże .Brawo!!!! lubie ludzi co mają zmysł artystyczny i po prostu talent.Dzięki takim osobom mamy piękniejszy świat jesienny i zimowy.Tacy ludzie szydełkują, robią na drutach ,wyszywają , haftują i lubią piec i gotować .Dziękuję !!! gorąco pozdrawiam madzina!!!
Ale cuda. Podziwiam. Zazdroszczę ( tak pozytywnie) talentu. Też bym tak chciała. Wiesz co natchnęłaś mnie. Chyba w sobotę wybiorę się do sklepu papierniczego. Proszę tylko o rade na jakich materiałach Ty to robiłaś ( może są jakieś szablony dla początkujących-czyli dla mnie). Pozdrawiam Tina.
Wybór papierów mamy taki, że głowa boli. I są nawet w przystępnych cenach. Do tych kartek akurat korzystam z brystolu Cansona. Jeśłi chodzi o dodatki, kwiatuszki, kokardki, misie, wstążeczki to już pasmanteria. W niektórych kwiaciarniach różwnież, ale niestety żadko w której. A jeśłi chodzi o pomysły, to tylko i wyłącznie moja inwencja twórcza. Czasami podparta tym co podpatrzone w sklepach:) A czasami tym co znajdę, nawet w lesie:
Nie ma za co, polecam się na przyszłość. Jeszcze dodam, że te witraże robię na folii, takiej jak są teczki na dokumenty(takie foliowe).b Do okna przyklejam taśmą, po świętech zciągam i chowam do przyszłego roku:)
Śliczne są te Twoje kartki. Bardzo oryginalne.To naprawdę musi być strasznie miło dostać taką kartkę. Ja robię stroiki świąteczne dla rodziny i znajomych. Materiały zbieram prawie przez cały rok. Stroiki robię na początku grudnia. W tym roku wymyśliłam sobie dekorację na zewnątrz domu. Oprócz wywieszenia tradycyjnych lampek mam zamiar wykorzstać skrzynki na kwiaty. Do skrzynek włożę świerkowe gałązki, przystroję je gronami jarzębiny i ułożę na tym kolorowe lampki, które wieczorem zapalę. Myślę, że będzie taka dekoracja ładnie wyglądać. A jakie wy macie pomysły ? Czy podzielicie się z nimi z Wielkożercami?
Ja mam cały dom w lampkach, na ścianie zawsze się układa jakiś wzór, ostatnio była gwiazda z ogonem. Stroiki nie są moją mocną stronę i raczej ich nie robię, ale w tym roku jeden wymyśliłam, taki mały na stół. Mam mały koszyczek, wyppełniłam go kamykami(sam dół żeby nie był wywrotowy) potem poukłądaładałam tam trochę kotu kilka małych dałązek i szyszki(pomalowane na złotą farbą) a na środku oczywiście świeczka. Na oknach zawsze wiszą gwiazki, choinki, aniołki i inne robione przezemne z papieru. Bąbki kupiliśmy jednobarwnę i sama przyozdobiłam je różnokolorowym klejem brokatowym, oprócz choinki ozdobiły również kwietnik(taki od podłogi do sufitu), który został również opleciony światełkami. Półki(tylko te ramy) ozdobiłam łąńcuchami i małymi bombkami, a na jednej wiszącej półeczce te ramy przyozdobiłam zielonym łańcuchem i szyszkami( te przykleiłam klejej do małych kawałków tektóry i tą tektórę pineskami przypiełam między łańcuchem do półek, tak że nie było jej widać) Co roku staram się wymyślać coś nowego, zaaskoczyć czymś resztę domowników, co im się podoba:) Jest naprawdę pięknie i świątecznie.
Cieszy mnie że tylu osobą się podoba to co robię. WIem żę moim znajomym to się podoba i że cieszą ich kartki odemnie. A przez to i ja się cieszę, gdyż lubię ich uszczęśćliwać, tak sobą jak i drobiazgami które dla nich robię:)
Postanowiłam pochwalić się Wam moi drodzy drugim moim zamiłowaniem, nie wiem czy nie jest on jednak pierwszy przed kuchnią:)Z góry uprzedzam że zdjęcia nie są niestety najlepszej jakości, bo to aparat w komórce tylko.
Na karteczkach które są tam,na każdej kartce widoczne to napis: Wesołych Świąt
Kartki Świąteczne, tegoroczne:
Witrażykowe, czyli malowane na kalce technicznej farbami do szkła. Ślicznie wyglądają pod światło:
Wyklejane, cięte, no generalnie zabawa z papierem i innymi takimi:
A oprócz tego jeszcze zadziałąłam z witrażykami:)
Robiąc zdjęcia podłożyłam pod nie białą kartkę aby były lepiej widoczne, na oknie narazie mam kwiatki, i jak świeci słoneczko to cały pokój mam w kolorowych plamach. Zribiło się w nim naprawdę weselej:)
Mam nadzieję, że nie wyszłam na zbytnią chwalipiętę
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ania
anuś-to Twoje dzieła???!!!
To jest super!!!!
Podziwiam
nieskromnie powiem, że moje własne:) I bardzo mi miło(bardzo mnie to cieszy), że się to podoba:)
Opróćz tego dekoruję butelki i rózne inne szkło, robię ramki na zdjęcia, kartki okolicznościowe, zaproszenia śłubne etc. etc. i może nimi również siękiedyś pochwalę:)
A tee świąteczne sprzedaję, jak co roku:)
Fantastyczne masz pomysły.Piękne te kartki i witraże.Gratuluję.To wspaniałe,gdy dostaje się kartkę zrobioną przez kogoś własnymi rękami.
Aniu, ale z ciebie zdolniacha. Gratuluję. Wszystko śliczne, a witrażyki super. Mam nadzieję, że się jeszcze pochwalisz innymi cudeńkami. Pozdrawiam Grażyna
Pięke kartki, wyklejanki i witraże .Brawo!!!! lubie ludzi co mają zmysł artystyczny i po prostu talent.Dzięki takim osobom mamy piękniejszy świat jesienny i zimowy.Tacy ludzie szydełkują, robią na drutach ,wyszywają , haftują i lubią piec i gotować .Dziękuję !!! gorąco pozdrawiam madzina!!!
Ale cuda. Podziwiam. Zazdroszczę ( tak pozytywnie) talentu. Też bym tak chciała. Wiesz co natchnęłaś mnie. Chyba w sobotę wybiorę się do sklepu papierniczego. Proszę tylko o rade na jakich materiałach Ty to robiłaś ( może są jakieś szablony dla początkujących-czyli dla mnie). Pozdrawiam Tina.
Wybór papierów mamy taki, że głowa boli. I są nawet w przystępnych cenach. Do tych kartek akurat korzystam z brystolu Cansona. Jeśłi chodzi o dodatki, kwiatuszki, kokardki, misie, wstążeczki to już pasmanteria. W niektórych kwiaciarniach różwnież, ale niestety żadko w której. A jeśłi chodzi o pomysły, to tylko i wyłącznie moja inwencja twórcza. Czasami podparta tym co podpatrzone w sklepach:) A czasami tym co znajdę, nawet w lesie:
A jeśłi chodzi o szablony tych witraży to podpowiem, że można jest ich duży wybór na tej stronie http://www.gospodyni.akcjasos.pl/bozenarodzenie.html
zresztą jest tam dużo ciekawych pomysłów na święta.
Ja dom co roku przyozdabiam, Jest kolorowo i świątecznie.
Dzięki za cenne rady. Ne pewno skorzystam. Pozdrawiam Tina.
Nie ma za co, polecam się na przyszłość.
Jeszcze dodam, że te witraże robię na folii, takiej jak są teczki na dokumenty(takie foliowe).b Do okna przyklejam taśmą, po świętech zciągam i chowam do przyszłego roku:)
Śliczne są te Twoje kartki. Bardzo oryginalne.To naprawdę musi być strasznie miło dostać taką kartkę. Ja robię stroiki świąteczne dla rodziny i znajomych. Materiały zbieram prawie przez cały rok. Stroiki robię na początku grudnia. W tym roku wymyśliłam sobie dekorację na zewnątrz domu. Oprócz wywieszenia tradycyjnych lampek mam zamiar wykorzstać skrzynki na kwiaty. Do skrzynek włożę świerkowe gałązki, przystroję je gronami jarzębiny i ułożę na tym kolorowe lampki, które wieczorem zapalę. Myślę, że będzie taka dekoracja ładnie wyglądać. A jakie wy macie pomysły ? Czy podzielicie się z nimi z Wielkożercami?
Ja mam cały dom w lampkach, na ścianie zawsze się układa jakiś wzór, ostatnio była gwiazda z ogonem. Stroiki nie są moją mocną stronę i raczej ich nie robię, ale w tym roku jeden wymyśliłam, taki mały na stół. Mam mały koszyczek, wyppełniłam go kamykami(sam dół żeby nie był wywrotowy) potem poukłądaładałam tam trochę kotu kilka małych dałązek i szyszki(pomalowane na złotą farbą) a na środku oczywiście świeczka.
Na oknach zawsze wiszą gwiazki, choinki, aniołki i inne robione przezemne z papieru. Bąbki kupiliśmy jednobarwnę i sama przyozdobiłam je różnokolorowym klejem brokatowym, oprócz choinki ozdobiły również kwietnik(taki od podłogi do sufitu), który został również opleciony światełkami.
Półki(tylko te ramy) ozdobiłam łąńcuchami i małymi bombkami, a na jednej wiszącej półeczce te ramy przyozdobiłam zielonym łańcuchem i szyszkami( te przykleiłam klejej do małych kawałków tektóry i tą tektórę pineskami przypiełam między łańcuchem do półek, tak że nie było jej widać)
Co roku staram się wymyślać coś nowego, zaaskoczyć czymś resztę domowników, co im się podoba:) Jest naprawdę pięknie i świątecznie.
ależ ty jesteś zdolna!!!PODZIWIAM,inka21
W oknach wieszam śnieżynki, które zrobiłam szydełkiem z białego kordonka. Wieszam także stroik nad stołem, przyczepiam go do żyrandola.
Pozazdrościłam , od tego roku tylko "własnorobne" kartki! Dzięki za rady praktyczne!
Przepiękne cudeńka!!! Pozdrawiam
Gratuluję! Są urocze! Zazdroszczę tym, którym wysyłasz takie cudeńka :-)
Cieszy mnie że tylu osobą się podoba to co robię. WIem żę moim znajomym to się podoba i że cieszą ich kartki odemnie. A przez to i ja się cieszę, gdyż lubię ich uszczęśćliwać, tak sobą jak i drobiazgami które dla nich robię:)
Ja też uwielbiam przyozdabiać wszelkie szyby witrażykami, więc doskonale Cię rozumiem, że robienie ich potrafi bardziej wciągnąć od kuchni.