Forum

Kuchenne porady

Łosoś do smażenia w kostce??????????Help:)

  • Autor: magda1711 Data: 2005-11-11 09:05:29

    Kupiłam wczoraj do smażenia łososia , ale nie filet , tylko taką kostkę. I teraz moje pytanie:)) Czy taka kostkę ryby trzeba też rozmrozić jak normalny filet

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-11 09:13:46

    Ja nie rozmrażam-obojętnie czy jest to mrożony płat ryby czy kostka.Panieruję i smażę.Ale może ktoś robi inaczej...Pozdrówka

  • Autor: magda1711 Data: 2005-11-11 09:57:36

    A taka kostka łososia lepsza jest w panierce czy bez?

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-11 10:11:03

    Ja panieruję tylko po to żeby mi si9ę do patelni nie przykleiło;)))
    Ale jak masz teflonową-to wystarczy że doprawisz;)))

  • Autor: tina Data: 2005-11-11 12:49:43

    Ja też nie rozmarażam ani kostki, ani filetu i praktycznie zawsze panieruje. Taka mi bardziej smakuje. Pozdrawiam Tina.

  • Autor: cynthia Data: 2005-11-11 18:37:59

    Użytkownik tina napisał w wiadomości:
    > Ja też nie rozmarażam ani kostki, ani filetu i praktycznie zawsze panieruje.
    > Taka mi bardziej smakuje. Pozdrawiam Tina.
    Do nierozmrozonej kostki nie przykleja sie panierka i po rozmrozeniu na patelni nadmiar wody powoduje że ryba sie gotuje.
    Pozdrowienia

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-11 19:50:19

    popieram, też zawsze rozmrażam i zawsze panieruje

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-11 20:43:59

    cynthio...niewiem,ale mi się jednak przykleja.Przecież chyba wiem co robię skoro o tym piszę.Na porządnie rozgrzanymn oleju ryba się nie gotuje

  • Autor: tina Data: 2005-11-15 08:54:08

    U mnie też panierka nie odpada. Kiedyś  czytałam rady dotyczące odklejającej sie panierki od ryby. Było napisane, że najlepiej jest rybe przed panierowaniem skropić sokim z cytryny, to ponoć ma pomagać. Pozdrawiam Tina.

  • Autor: emiloos Data: 2005-11-15 11:40:22

    Ja nie rozmrażam, panieruję najpierw w mące, potem jajko, bułka, jajko, znowu bułka i smażę na patelni w dość głębokim tłuszczu. Nic nigdy nie odpada, ryba jest smaczna i nie jest sucha w środku.

Przejdź do pełnej wersji serwisu