Forum

Gawędy o jedzeniu

Bałagan w przepisach

• Autor: Cewa2 Data: 2005-11-14 13:43:46

Chodzi o to, że niektórzy WŻtowcy wrzucają swoje przepisy do poszczególnych grup zupełnie bez zastanowienia. Ostatnio chciałam przyrządzić coś ekspresowo na kolację i mój wybór padł na "przepisy dla leniwych". Pomyślałam, że tam będą właśnie przepisy na góra 30 minut przygotowania i wielkie było moje zdziwienie, bo czy torcik czy sernik to przepis dla leniwych?? Albo w "sosach i pastach" gulasz...
    Nie wiem, czy Pampas jako administrator strony ma możliwość posegregowania przepisów, ale to znacznie ułatwiłoby szukanie.
    Apeluję tym samym do wszystkich zamieszczających przepisy wg własnego "widzimisię' - jeżeli nie macie pewności, do jakiej podgrupy dany przepis należy, umieście go po prostu w różnych!!

• Autor: Pampas Data: 2005-11-14 14:38:37

Problem jest znany, ale admin nie ma takiej wiedzy ani tyle czasy żeby sprawdzać każdy przepis pod tym względem.
    Już od jakiegoś czasu się zastanawiam jak to rozwiązać i na jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy, to wybranie moderatorów którzy się tym zajmą. Ale może ktoś ma lepszy pomysł?

pozdrawiam
    Pampas

• Autor: bahus Data: 2005-11-14 14:57:36

Dopiero zacząłby się szum gdyby ktoś zaczął grzebać w cudzych przepisach. A jest już ich ponad 9000. A tak swoją drogą komu by się chciało to zrobić ?
    Bahus

• Autor: bahus Data: 2005-11-14 16:16:56

Nie mam pomysłu, pozostaje tylko apel do "bałaganiarzy" nie róbcie bałaganu :D
    Bahus

• Autor: klio Data: 2005-11-14 18:09:38

Dawno, dawno temu ... mniej więcej w zeszłym roku....
    rozmawialiśmy o mailingach. Może by tak wrócić do tego pomysłu i wprowadzić go w sytuacjach awaryjnych lub sytuacjach "wielkiej potrzeby". Nie byłoby chyba dużo akcji w roku i nie sprawiłoby wielkich kłopotów a może prośba o uporządkowanie przepisów zmobilizowałaby parę osób a paru przy okazji przypomniała o stronce.

klio
    ~(*_*)~

Przejdź do pełnej wersji serwisu