Jak przygotowac koguta by mieso bylo delikatne? Moja babcia zazwyczaj robi rosół ale mieso wtedy jest twarde. Moze macie jakies sposoby. Za smakowite przepisy tez bylabym bardzowdzieczna. :). Pozdrawiam. :D.
Kiko możesz zrobić kurę po admiralsku , podaję przepis : -kura -50 ml oliwy -5 dkg mąki -100 ml śmietany -10 dkg pieczarek -5 dkg szynki wędzonej 15 dkg pomidorów -natka pietruszki -sól, pieprz, przyprawa do zup, curry
>oczyszczoną kurę umyj , natrzyj przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę >potem pokrój na porcje , posyp mąką , zarumień ze wszystkich stron , skrop rosołem i duś na małym ogniu pod przykryciem >pomidory umyj , sparz wrzątkiem i obierz ze skórki , pokrój w cząstki >pieczarki oczyść , opłucz , pokrój w paseczki razem z szynką , dodaj do kury pod koniec duszenia razem z pomidorami i śmietaną >gdy kura będzie miękka dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku >podaj z ugotowanym ryżem lub ziemniakami , sałatą lub sałatką z pomidorów
Jak przygotowac koguta by mieso bylo delikatne? Moja babcia zazwyczaj robi rosół ale mieso wtedy jest twarde. Moze macie jakies sposoby. Za smakowite przepisy tez bylabym bardzowdzieczna. :). Pozdrawiam. :D.
Kiko możesz zrobić kurę po admiralsku , podaję przepis :
-kura
-50 ml oliwy
-5 dkg mąki
-100 ml śmietany
-10 dkg pieczarek
-5 dkg szynki wędzonej
15 dkg pomidorów
-natka pietruszki
-sól, pieprz, przyprawa do zup, curry
>oczyszczoną kurę umyj , natrzyj przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę
>potem pokrój na porcje , posyp mąką , zarumień ze wszystkich stron , skrop rosołem i duś na małym ogniu pod przykryciem
>pomidory umyj , sparz wrzątkiem i obierz ze skórki , pokrój w cząstki
>pieczarki oczyść , opłucz , pokrój w paseczki razem z szynką , dodaj do kury pod koniec duszenia razem z pomidorami i śmietaną
>gdy kura będzie miękka dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku
>podaj z ugotowanym ryżem lub ziemniakami , sałatą lub sałatką z pomidorów
Pozdrawiam :)
Dziekuje Ci bardzo za przepis, przy najblizszej okazji wyprobuje go.