Forum

Kuchenne porady

Ciasto na naleśniki........

  • Autor: tina Data: 2005-11-16 16:25:33

    No właśnie mam pytanie dotyczące ciasta na naleśniki. Dzisiaj w "Pytaniu na śniadanie" usłyszałam, że najlepiej takie ciasto jest zrobić dzień wcześniej i przechować w lodówce do następnego dnia. Ponoć są wtedy lepsze naleśniki. Nigdy tak nie praktykowałam, a Wy???? Może ktoś już próbował???????? Pozdrawiam Tina.

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-16 16:32:23

    Ja słyszałam z kolei o odstawianiu na godzinkę-bo ponoć robi się bardziej kleiste,lepiej się smaży.Na cały dzień-nie słyszałam,ale bardzo możliwe.Warto by spróbować...

  • Autor: tina Data: 2005-11-16 16:36:57

    Też tak pomyślałam. Jutro nie będę miała czasu na zabawę z robieniem ciasta, a tak to wyjęłabym je z lodówki i zajęła się smażeniem. W ten sposób obiad będzie szybciej na stole. Ale z drugiej strony, czy ciasto się nie popsuje, czekając około 12 godzin??????

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-16 16:54:11

    Napewno nie,tylko dobrze przykryć trzeba-najlepiej folią przeźroczystą,to nie będzie podsychać
    Będzie ok;)))Pozdrówka

  • Autor: tina Data: 2005-11-16 17:08:03

    Ok. Dzięki. Pozdrawiam.

  • Autor: Kasia cz Data: 2005-11-16 18:17:31

    Ja na dzien nie probowalam jedynie na kilka godzin.Byly fajne takie jakby bardziej puszyste.Warto sprobowac.A tak przy okazji to macie moze jakis dobry farszyk?

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-17 07:36:26

    A co do farszyku spróbuj PIKANTNE KROKIECIKI GRAŻYNKI z moich zbiorów. Polecam

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-17 07:35:24

    A może macie swój ulubiony przepis na naleśnikowe ciasto? Proszę podzielcie się nim z nami

  • Autor: inka21 Data: 2005-11-17 08:07:54

    moje ulubione (robie je z farszem mięsnym i zapiekam w piekarniku posypującobfiie serem i zalewam śmietanka ) http://wielkiezarcie.com/przepis6047.html,smacznego inka21

  • Autor: klio Data: 2005-11-17 09:07:51

    Ja długo męczyłam się z naleśnikami bo nigdy nie wychodziły tak jak u mojej babci. W końcu okazało się, że babcia dawała tarte jabłko co ciasta (na samym końcu). Naleśniki są poprostu fantastycznie delikatne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu