Forum

Kuchenne porady

Porady

  • Autor: angela Data: 2005-11-16 21:44:12

    Mam propozycję dla forumowiczów aby w tym wątku umieszczać porady np. jak poradzic sobie z przypalonym garnkiem, jak uratować zwiędłą sałatę czyjak najlepiej ubić śmietanę itp. Myślę, że takie porady przydadzą się poczatkującym gospodyniom jak i tym bardziej doświadczonym. Kto jest za tym wątkiem niech się wpisuje swoje rady.


     

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-17 06:30:16

    Myślę że to może być bardzo fajny wątek i JESTEM ZA... tak na szybko przychodzą mi takie porady jak np
    JAK SZYBKO UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK - należy dodać do ubijania szczyptę soli
    PRZYPALONE GARNKI - najlepiej radzę sobie z nimi wsypując na dno garnka troche proszu do szorowania lub do prania i przykryty garnek chwilę pogotować. Schodzi wszystko jak dotychczas:-) Pozdrawiam

  • Autor: inka21 Data: 2005-11-17 08:10:07

    dobry pomysł,popieram,inka21

  • Autor: pika15 Data: 2005-11-17 08:55:25

    Swietny pomysł.
    I myślę że dobre by były porady na tamat usówania plam.

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-17 09:58:59

    Kobitki czytajcie pierwszy wątek.... podawajcie swoje PORADY :-) Pozdrawiam

  • Autor: angela Data: 2005-11-17 09:59:07

    Ja takze myślę,że w takim wątku można umieszczać wszystkie porady, także te dotyczące usuwania plam i wiele innych niekoniecznie związanych z kuchnią. A więc do dzieła.

    Kawałeknadkrojonej cebuli posypac solą i położyc na talerzyku, a pozostanie świeża, Mozna ją zużyć za dzień lub dwa.


    Zastarzałe plamy z krwi wypiorą sie bez klopotu, jeśli namoczymy je wcześniej w roztworze amoniaku( łyżka na 1 l zimnej wody.

  • Autor: angela Data: 2005-11-17 10:38:34

    Rdzę z tortownic i innych form do pieczenia można usunąć posypując je grubo solą kuchenną i po 15 min. pocierając skórką od słoniny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu