Mam propozycję dla forumowiczów aby w tym wątku umieszczać porady np. jak poradzic sobie z przypalonym garnkiem, jak uratować zwiędłą sałatę czyjak najlepiej ubić śmietanę itp. Myślę, że takie porady przydadzą się poczatkującym gospodyniom jak i tym bardziej doświadczonym. Kto jest za tym wątkiem niech się wpisuje swoje rady.
Myślę że to może być bardzo fajny wątek i JESTEM ZA... tak na szybko przychodzą mi takie porady jak np JAK SZYBKO UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK - należy dodać do ubijania szczyptę soli PRZYPALONE GARNKI - najlepiej radzę sobie z nimi wsypując na dno garnka troche proszu do szorowania lub do prania i przykryty garnek chwilę pogotować. Schodzi wszystko jak dotychczas:-) Pozdrawiam
Ja takze myślę,że w takim wątku można umieszczać wszystkie porady, także te dotyczące usuwania plam i wiele innych niekoniecznie związanych z kuchnią. A więc do dzieła.
Kawałeknadkrojonej cebuli posypac solą i położyc na talerzyku, a pozostanie świeża, Mozna ją zużyć za dzień lub dwa.
Zastarzałe plamy z krwi wypiorą sie bez klopotu, jeśli namoczymy je wcześniej w roztworze amoniaku( łyżka na 1 l zimnej wody.
Mam propozycję dla forumowiczów aby w tym wątku umieszczać porady np. jak poradzic sobie z przypalonym garnkiem, jak uratować zwiędłą sałatę czyjak najlepiej ubić śmietanę itp. Myślę, że takie porady przydadzą się poczatkującym gospodyniom jak i tym bardziej doświadczonym. Kto jest za tym wątkiem niech się wpisuje swoje rady.
Myślę że to może być bardzo fajny wątek i JESTEM ZA... tak na szybko przychodzą mi takie porady jak np
JAK SZYBKO UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK - należy dodać do ubijania szczyptę soli
PRZYPALONE GARNKI - najlepiej radzę sobie z nimi wsypując na dno garnka troche proszu do szorowania lub do prania i przykryty garnek chwilę pogotować. Schodzi wszystko jak dotychczas:-) Pozdrawiam
dobry pomysł,popieram,inka21
Swietny pomysł.
I myślę że dobre by były porady na tamat usówania plam.
Kobitki czytajcie pierwszy wątek.... podawajcie swoje PORADY :-) Pozdrawiam
Ja takze myślę,że w takim wątku można umieszczać wszystkie porady, także te dotyczące usuwania plam i wiele innych niekoniecznie związanych z kuchnią. A więc do dzieła.
Kawałeknadkrojonej cebuli posypac solą i położyc na talerzyku, a pozostanie świeża, Mozna ją zużyć za dzień lub dwa.
Zastarzałe plamy z krwi wypiorą sie bez klopotu, jeśli namoczymy je wcześniej w roztworze amoniaku( łyżka na 1 l zimnej wody.
Rdzę z tortownic i innych form do pieczenia można usunąć posypując je grubo solą kuchenną i po 15 min. pocierając skórką od słoniny.