Kotleciki rybne robisz podobnie jak kotlety mielone. 50 dag filetow ze świeżego lub mrożonego dorsza, 1 bułka czerstwa, mala cebulka, 1 jajko, sól, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Bułkę namoczyc w mleku, odcisnąc i razem z mięsemz dorsza przepuścic przez maszynkę, do zmielonej masy dodać jajko, przyprawy, cebulkę zrumieniona na masle i całą masę dokładnie wymieszać. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyc na złoty kolor. Ot i cała filozofia:)))
czy ktos zna przepis na dobre kotlety rybne?prosze o pomoc!
Może coś takiego? http://wielkiezarcie.com/przepis8784.html
Kotleciki rybne robisz podobnie jak kotlety mielone. 50 dag filetow ze świeżego lub mrożonego dorsza, 1 bułka czerstwa, mala cebulka, 1 jajko, sól, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Bułkę namoczyc w mleku, odcisnąc i razem z mięsemz dorsza przepuścic przez maszynkę, do zmielonej masy dodać jajko, przyprawy, cebulkę zrumieniona na masle i całą masę dokładnie wymieszać. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyc na złoty kolor. Ot i cała filozofia:)))