Forum

Kuchenne porady

naleśniki

  • Autor: kropka1976 Data: 2005-11-18 12:45:58

    Szukam przepisu na dobry farsz do naleśników, ale raczej na słodko
    - np ser biały z czymś (właśnie nie wiem jak go urobić)
    - mrożone truskawki z czymś ...
    - przepisu na dobre ciasto naleśnikowe z piwem ( jest tutaj tego mnóstwo.. prosze o pomoc w "przesortowaniu".... )
    - parówki w naleśnikach zapiekane
    Jakoś nie mogę sobie poradzic i wybrać nic odpowiedniego.....
    pomożecie?
    dodam, że będzie to na kolację dzisiaj dla ukochanego, który lubi naleśniczki :)
    dziękuję

  • Autor: perdii Data: 2005-11-18 13:03:34

    Jeżeli na kolację dla ukochanego to może torcik naleśnikowy?
    Usmażyć 10 naleśników o średnicy naczynia zaroodpornego (okrągłego)
    Zrobić farsz:
    usmażyć pieczrki na maśle  z cebulką ( tak aby były bez soku)
    starkować żółty ostry ser
    Naczynie zaroodporne wysmarować lekko olejem układać naleśnik farsz trochszkę serka .powtarzać, aż skończą się naleśniki. Naleśnik powinien być jako ostatni.Na niego obficie nasypac sera. Wszystko zapiec w piekarniku do chwili zarumienienia się sera.Polecam jest bardzo dobre i nietypowe.

  • Autor: kropka1976 Data: 2005-11-18 13:09:12

    no właśnie.. problem w tym, że mam parówki w domku i chętnie zrobiłabym je zapieczone w piekarniku owiniete w naleśniki a do tego jeszcze po kilka sztuk na słodko.... czyli do wyboru i do koloru :)
    na słodko szukam przepisu na dobry farsz nabiałowy ( nie wiem co się tam dodaje, bo nie robiłam nigdy sama a nadzienia mojej mamy nie za bardzo lubię - szukam nowego pomysłu.... może cynamon, może rodzynki ?!)
    taki torcik też musi być interesujący.
    dziękuję za przepis

  • Autor: shoffix Data: 2005-11-18 13:12:55

    ja dodaję do twarogu zarobionego śmietaną rodzynki (wcześniej parzę), skórki kandyzowane, wanilię...
    cukier do smaku, można mniodku dodać, żółtko.......

    pozdrawiam,
    shiludek
    \/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

  • Autor: perdii Data: 2005-11-18 13:18:02

    eżeli chodzi o parówki ,to ja osobiscie robie ciasto naleśnikowe takie bardziej geste z piwem.Obtaczam w nim parówki i smażę na oleju.

  • Autor: Mandaryna Data: 2005-11-18 13:21:03

    Ja do twarogu dodaję żółtko, cukier waniliowy i jeszcze dosładzam zwykłym cukrem.Potem zwijam nalesniki w trójkąty i podsmażam na masełku na złoty kolor.Polecam tak przyrzadzone naleśniki.Przypominają sie czasy przedszkolne:)

  • Autor: ptaszek Data: 2005-11-18 17:47:16

    Ja do  twarogu dodaje serek waniliowy i dosładzam  do  smaku .Oczywiście  żółtka  też.mojej  rodzinie  taka wersja  bardzo  odpowiada

  • Autor: Aleex Data: 2005-11-18 20:51:29

    Spróbuj może takich: http://wielkiezarcie.com/przepis7831.html albo takich: http://wielkiezarcie.com/przepis4016.html Pozdrawiam.

  • Autor: kropka1976 Data: 2005-11-19 08:16:49

    dziekuję wam wszystkim za pomoc :)
    końcem końców zrobiłam farsz nabiałowy tj serek biały + śnietanka + sparzone rodynki drobno pokrojoe + cynamon + cukier waniliowy
    oraz wersja druga standardowa z dżemem :) (hihhhhi)
    wdzięczna Bazylia

  • Autor: shoffix Data: 2005-11-19 11:44:16

    ojojoj, spartoliłaś :((((
    a kusiło mnie napisać wcześniej.... broń Cię ręka za cynamon chycić.
    bleee :))))))))

    pozdrawiam,
    shiludek
    \/
    /..\
    ---o00- \-00o---
    == shoffix ==

  • Autor: AJ Data: 2006-05-11 12:12:37

    Żółtko do twarogu jest obowiązkowe!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu