Zwykła czarna herbata...-osłodzona do smaku;spirytusu-dolewa sie różnie wg.-ja bym powiedziała osobistych upodobań,ale przynajmniej 1 łyżka na szklankę(można też ,jeśli komuś za mocne-dolać wódki,zamiast spirytusu).Ja spotkałam się też z kieliszkiem(50 ml.)wódki na szklankę-ale to już jak na mnie za dużo;))).Nazwa -hmmm...podejrzewam,że dlatego z prądem-bo może strząchnąć jak po włożeniu palca do kontaktuPozdrawiam.
Ojej, herbata dowolna! Do filiżanki z gorącą herbatą wlewasz trochę spirytusu, a zbraku tegoż i wódeczki są dobre i już! A z prądem, bo potrafi nieźle kopnąć!
Imie, a ty jesteś jakiś obojniak , czy jak? Tak dziwnie pytasz. Herbatka, z wódką, lub spirytusem to taki swoisty grog. Bo prawdziwy , to z rumem. Ale na rozgrzewkę może być wódka lub spirytus. A herbata , to najlepiej zwykła. jasia
Ale sie wcześniej napisałam, nawet dwa razy, ale jakoś zeżarło, a mi wątek odznaczyło jako całkowicie nie przeczytany (a przecież wszystko przeczytałam)
Herbatka z prądem to herbatka ze spirytusem (moze być dosładzana i docytryniana i dowolnie doprawiana) - a z prądem bo kopie od razu. Z wódką to zimowa (tak mówił mój tata). A z rumem to grog
Czy ktoś wie co to jest herbata "z prądem"?
Z "wsadem" alkoholowym!
czyli ze to taki drink? tylko zamiast soku herbata? jakakolwiek herbata czy jakas specjalna? Piłaś\piłeś kiedyś to?
To po prostu herbatka ze spirytusem-napewno rozgrzewa i z lekka co niektórych może wstrząsnąć-dlatego mówi się ,że ,, z prądem'';)))
ale napewno? Czemu tak się mówi?
odpisz prosze.....
Zwykła czarna herbata...-osłodzona do smaku;spirytusu-dolewa sie różnie wg.-ja bym powiedziała osobistych upodobań,ale przynajmniej 1 łyżka na szklankę(można też ,jeśli komuś za mocne-dolać wódki,zamiast spirytusu).Ja spotkałam się też z kieliszkiem(50 ml.)wódki na szklankę-ale to już jak na mnie za dużo;))).Nazwa -hmmm...podejrzewam,że dlatego z prądem-bo może strząchnąć jak po włożeniu palca do kontaktuPozdrawiam.
dziękuję i również pozdrawiam
jak to smakuje? Duzo spirytusu sie wlewa? jaka to musi byc herbata? jakas specjalna czy to bez znaczenia? prosze odpisz.....
Ojej, herbata dowolna! Do filiżanki z gorącą herbatą wlewasz trochę spirytusu, a zbraku tegoż i wódeczki są dobre i już! A z prądem, bo potrafi nieźle kopnąć!
Wez i sprobuj, a wtedy bedziesz miec jasnosc! Dopasuj sobie herbatke do wlasnych upodoban i wtedy bedzie najlepsza!
Imie, a ty jesteś jakiś obojniak , czy jak? Tak dziwnie pytasz.
Herbatka, z wódką, lub spirytusem to taki swoisty grog. Bo prawdziwy , to z rumem. Ale na rozgrzewkę może być wódka lub spirytus.
A herbata , to najlepiej zwykła.
jasia
Tylko zeby byla naprawde z prundem/tak sie u nas mowi po goralsku/to herbata nie moze byc zagoraca bo alkohol za szybko wyparuje
Ale sie wcześniej napisałam, nawet dwa razy, ale jakoś zeżarło, a mi wątek odznaczyło jako całkowicie nie przeczytany (a przecież wszystko przeczytałam)
Herbatka z prądem to herbatka ze spirytusem (moze być dosładzana i docytryniana i dowolnie doprawiana) - a z prądem bo kopie od razu. Z wódką to zimowa (tak mówił mój tata). A z rumem to grog
Dzięki - ja już podejrzewałam to wcześniej, ale - dwóch wątków w dziale nie widziałam - hhehe
Nie zakładaj proszę dwóch podobnych wątków bo wprowadza to zamieszanie.
Bahus