Ponieważ mam zamiar zrobić gołąbki, pojawia sie mój odwieczny problem... Co można ugotować z reszty niewykorzystanej kapusty?Troszkę szkoda, żeby się marnowała, a Wy często macie takie dobre pomysły. Będę wdzięczna za wszelkie propozycje. Pozdrawiam!
Moja teściowa robi potrawkę z kapusty i piersi z kurczaka. Kapustę kroi w kwadraciki, do tego marchewka, cebulka i podgotowuje w garnku. Na koniec podsmaża pierś na oliwie i łączy z kapustą. Doprawia na ostro. Niby nic specjalnego, a w smaku super. Pozdrawiam
Można zrobic bardzo smaczny kapuśniak z takiej kapustki + do tego tzw "wkładka" czyli kiełbaska w kawałki pokrojona oraz ziemniaczki . http://wielkiezarcie.com/przepis10016.html to ten przepis- polecam :)
Dzięki za pomysły! Szczególnie ten z piersią kurczaka mnie interesuje, ponieważ mam ich kilka zamrożonych no a poza tym-jeszcze takiego dania nie jadłam. Czy trzeba przy gotowaniu tego dania zwrócić na coś szczególną uwagę? Bo brzmi bardzo ciekawie i chyba się skuszę... Mimo to nadal czekam na pyyyszne pomysły!
Dzięki za wszystkie podpowiedzi, teraz juz kapusta sie nie zmarnuje Marta, chyba skorzystam z Twojego przepisu i oczywiscie zdam relację, czy smakowało! Pozdrawiam!
Moja mama tak mnie nauczyła, że resztkę nieobranej zliści kapusty poprostu drobniutko szatkuję i dodaję do farszu do gołąbków, jest pycha a farszu mamy nieco więcej, pozdrawiam
Witam!
Ponieważ mam zamiar zrobić gołąbki, pojawia sie mój odwieczny problem...
Co można ugotować z reszty niewykorzystanej kapusty?Troszkę szkoda, żeby się marnowała, a Wy często macie takie dobre pomysły.
Będę wdzięczna za wszelkie propozycje.
Pozdrawiam!
Moja teściowa robi potrawkę z kapusty i piersi z kurczaka. Kapustę kroi w kwadraciki, do tego marchewka, cebulka i podgotowuje w garnku. Na koniec podsmaża pierś na oliwie i łączy z kapustą. Doprawia na ostro. Niby nic specjalnego, a w smaku super. Pozdrawiam
Można zrobic bardzo smaczny kapuśniak z takiej kapustki + do tego tzw "wkładka" czyli kiełbaska w kawałki pokrojona oraz ziemniaczki .
http://wielkiezarcie.com/przepis10016.html
to ten przepis- polecam :)
Dzięki za pomysły! Szczególnie ten z piersią kurczaka mnie interesuje, ponieważ mam ich kilka zamrożonych no a poza tym-jeszcze takiego dania nie jadłam.
Czy trzeba przy gotowaniu tego dania zwrócić na coś szczególną uwagę? Bo brzmi bardzo ciekawie i chyba się skuszę...
Mimo to nadal czekam na pyyyszne pomysły!
Ta kapusta swietnie nadaje sie na lazanki i ja ja tak wykorzystuje.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi, teraz juz kapusta sie nie zmarnuje
Marta, chyba skorzystam z Twojego przepisu i oczywiscie zdam relację, czy smakowało!
Pozdrawiam!
Istotne jest, abyś dodała pierś kiedy kapusta będzie prawie miękka. Wówczas mięso nie będzie suche. Pozdrawiam
Moja mama tak mnie nauczyła, że resztkę nieobranej zliści kapusty poprostu drobniutko szatkuję i dodaję do farszu do gołąbków, jest pycha a farszu mamy nieco więcej, pozdrawiam
Calkiem dobry pomysl z tym farszem musze wyprobowac.Ja zawsze robie lazanki
Dobry pomysł z farszem. Ja albo robię łazanki, albo krokiety, albo zamrażam i potem dorzucam tam gdzie potrzeba /np.do zup/.