mam przepis na ciasteczka do których potrzebuję migdałów zmielonych na mączkę-to ma być sypka mączka-tymczasemi zwykle migdały jak i orzechy mielą mi się na ,,mokro''tzn. po zmieleniu tworzą zwartą masę,nie rozsypują się.Co robie nie tak,może jest jakaś tajemnica ,żeby to była sypka mączka...Pomóżcie-proszę
W sklepach, także w marketach, można kupić specjalną maszynkę do mielenia orzechów. Zapewniam, że tak zmielone będą miały odpowiednią konsystencję, a więc będą sypkie i lekkie. Pozdrawiam.
nigdy sie z czyms takim nie spotkałam,hmmm...jak to wyglada?Masz może jakiegoś linka-z fotką tego urządzonka-sorry ,że tak pytam-ale nie widziałam nigdy...(czy to może po prostu specjalna nasadka którą montuje się w maszynce do mięsa?)
mam przepis na ciasteczka do których potrzebuję migdałów zmielonych na mączkę-to ma być sypka mączka-tymczasemi zwykle migdały jak i orzechy mielą mi się na ,,mokro''tzn. po zmieleniu tworzą zwartą masę,nie rozsypują się.Co robie nie tak,może jest jakaś tajemnica ,żeby to była sypka mączka...Pomóżcie-proszę
W sklepach, także w marketach, można kupić specjalną maszynkę do mielenia orzechów. Zapewniam, że tak zmielone będą miały odpowiednią konsystencję, a więc będą sypkie i lekkie. Pozdrawiam.
nigdy sie z czyms takim nie spotkałam,hmmm...jak to wyglada?Masz może jakiegoś linka-z fotką tego urządzonka-sorry ,że tak pytam-ale nie widziałam nigdy...(czy to może po prostu specjalna nasadka którą montuje się w maszynce do mięsa?)
Sprobuj zmielic w mlynku z dodatkiem cukru
Ja tak miałam jak mieliłam w młynku do kawy, zawsze wychodziła zbita masa.
klio
~(*_*)~
Teraz już tylko kupuje mielone.
klio
~(*_*)~