Forum

Kuchenne porady

Migdały lub orzechy

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-22 19:54:27

    mam przepis na ciasteczka do których potrzebuję migdałów zmielonych na mączkę-to ma być sypka mączka-tymczasemi zwykle migdały jak i orzechy mielą mi się na ,,mokro''tzn. po zmieleniu tworzą zwartą masę,nie rozsypują się.Co robie nie tak,może jest jakaś tajemnica ,żeby to była sypka mączka...Pomóżcie-proszę

  • Autor: Aleex Data: 2005-11-22 19:56:16

    W sklepach, także w marketach, można kupić specjalną maszynkę do mielenia orzechów. Zapewniam, że tak zmielone będą miały odpowiednią konsystencję, a więc będą sypkie i lekkie. Pozdrawiam.

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-22 19:59:51

    nigdy sie z czyms takim nie spotkałam,hmmm...jak to wyglada?Masz może jakiegoś linka-z fotką tego urządzonka-sorry ,że tak pytam-ale nie widziałam nigdy...(czy to może po prostu specjalna nasadka którą montuje się w maszynce do mięsa?)

  • Autor: gosia64 Data: 2005-11-22 20:38:23

    Sprobuj zmielic w mlynku z dodatkiem cukru

  • Autor: klio Data: 2005-11-23 08:26:47

    Ja tak miałam jak mieliłam w młynku do kawy, zawsze wychodziła zbita masa.

    klio
    ~(*_*)~

  • Autor: klio Data: 2005-11-23 08:26:47

    Teraz już tylko kupuje mielone.

    klio
    ~(*_*)~

Przejdź do pełnej wersji serwisu