Forum

Kuchenne porady

Kuchenka gazowo-elektryczna

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-23 09:56:00

Właściwie nie wiem gdzie wrzucic ten wątek dlatego piszę tutaj. Jestem zmuszona zmienić kuchankę gazową, (stara, niestety coraz częściej się psuje itp...) podpowiedzcie mi jaką może sami macie, czy jaką polecacie. Z tego co sama chcę to żeby miała elektryczny piekarnik (stary mam gazowy) z termoobiegiem a reszta? naprawdę nie wiem co jeszcze może się przydac na codzień ale tak żeby cena kuchenki mnie nie poraziła :-) aha no i wolałabym oczywiście polskiego producenta. Czekam na Wasze rady i wnioski

• Autor: klio Data: 2005-11-23 10:06:14

Ja mam 8-letniego mastercooka, termoobieg i wyświetlacz cyfrowy. Jestem bardzo zadowolona (gazowo-elektryczna). Szczegolnie z możliwości programowania.

• Autor: smakosia Data: 2005-11-23 10:14:20

Siedzę i się zastanawiam jaką ja mam kuchenkę...? ( Aż mi głupio, że nie pamiętam :-D )... Ale coś mi się zdaje, że  to też jest Mastercook. Jestem z niej bardzo zadowolona. Jeśli chcesz zerknąć na nią to kliknij na "Galerię" i tam znajdziesz ją w wątku "Moja kuchnia" . Będziesz mogła ją sobie ocenić, co do wyglądu. Jeśli tylko Ci się spodoba i będziesz zainteresowana to sprawdzę wieczorem nazwę i jutro napiszę dokładnie. Co do ceny, to też muszę poszukać faktury. Z całą pewnością nie należała do tych bardzo drogich.

• Autor: angela Data: 2005-11-23 10:24:32

Polecam Ci Mastercooka gazowo-elektryczną z piekarnikiem z termoobiegiem. To naprawdę dobry sprzęt.Mam tę kuchenkę w posiadaniu i jestem z niej bardzo zadowolona. Szczególnie z piekarnika, a korzystam z niegi bardzo często.

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-23 10:37:50

a to programowanie to co to jest, możesz coś bliżej?

• Autor: klio Data: 2005-11-23 10:56:51

Mogę ustawić parę przydatnych rzeczy, czas wylączenia (jesli włączam od razu, mozesz ustawic ze ma sie piec 60 min lub ze ma sie wylaczyc np o 13:20),  czas włączenia się kuchenki + temp. pieczeni + czas trwania lub kiedy sie ma wyłączyc. (np. jak wychodze na zakupy i nastawiam wczesniej, przychodze do domku a tam juz sie piecze :)). 
     No i ustawiac tem. pieczenia z dokladnością do 5 st.

• Autor: Sweetya Data: 2005-11-23 18:11:15

Zapytam Was kochane-bo mnie też interesuje Mastercook-piszecie że jest gazowo-elektryczna-
    czy to jest tak,że palniki są na gaz a piekarnik na prąd?Tak?Czy też piekarnik może być na gaz a może być na prąd?

• Autor: jasia Data: 2005-11-24 00:14:14

Mój Mastercook - palniki na gaz , a piekarnik na prąd. Z zegarm i programatorem. Z termoobiegiem i grilem. Dobry zakup.
    jasia

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-24 06:31:52

Na świerzo kochana wszystko Ci moge powiedzieć, mastercooki są różne moga być z elektrycznym piekarnikiem ale również i z gazowym. Mało tego moga mieć gazowe palniki ale są również elektryczne tekie 4 albo z całą płyta na prąd, do wyboru i koloru. Pozdrawiam

• Autor: jasia Data: 2005-11-23 12:19:10

Mam identyczną, chyba też 8 lat. Nie zamieniłabym na inną
    jasia

• Autor: alman Data: 2005-11-23 20:26:41

Mam taką samą, jeszcze rożno, i też jestem b.zadowolona.

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-24 06:46:38

Klio mam do Ciebie pytanie jako do użytkowniczki MASTERCOOKA czy w piekarniku próbowałaś suszyć grzybki?  tam podobno jest wentylator i facet w sklepie mi opowiadał że można rozmrażać potrawy i suszyć grzybki ale chyba ściemniał co?

• Autor: klio Data: 2005-11-24 09:03:25

Suszyłam we wrzyesniu :D
    Ponawlekałam na nici. Do końcówek przywiązałam zapałki i tak zachaczałam o tą kratke co jest w środku. Robiłam na termoobiegu w uchylonymi dzwiczkami. Temp. hmmm... chyba 70 st. było tak mi się wydaje. Jak się nie mylę to w instrukcji jest podane jak suszyć tyle, że moja już sie gdzieś zapodziała. Ale przejżyj ją bo jest tam pare ciekawych wsazówek.

• Autor: pika15 Data: 2005-11-23 12:03:09

Tylko Mastercook piecze świetnie i równomiernie.

• Autor: MartaEm Data: 2005-11-23 12:29:39

Ja używam kuchenki firmy Candy. Również gazowo-elektryczna. Mam ją dopiero kilka miesięcy, ale jak dotąd nic się z nią niepokojącego nie działo. Jest prosta w obsłudze, a potrawy, które w niej piekę jak dotąd zawsze wychodziły. Mogę podać model jeśli będziesz chciała. Pozdrawiam

P.S. Moja mama od około 10 lat używa kuchenki firmy Amica gaz-el i też jest z niej bardzo zadowolona:)

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-23 12:42:55

Dziękuje wszystkim za pomoc własnie przyjaciel wyszukał i kupiłam przed chwilą MASTERCOOK KGE 3415B w piątek mają mi dostarczyć obiecuje podzielić się pierwszymi wrażaniami, narazie jestem podekscytowna że hoho. Dzięki i pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2005-11-23 13:14:14

Oj, no to SUPER! Taki "mebel" będzie bardzo cieszył, szczególnie teraz, przed świętami.

• Autor: pika15 Data: 2005-11-23 13:20:06

Wrażenia jak wrażenia ale pierwsze ciasto to bym chętnie zjadła.

• Autor: renataz36 Data: 2005-11-24 06:33:31

Pika15 co do ciasta to narazie nie wiem co najpierw wypróbuje jak ja przywiozą i podłączą ale teraz u mnie na "etacie" jest Twój 3 bit i chyba jeszcze długo pozostanie haha pozdrawiam

• Autor: klio Data: 2005-11-23 13:30:18

Ale ty szybka jestes :DDDD

• Autor: ABA Data: 2005-11-23 18:44:14

Witaj Renatko. ja też za parę dni będę wymieniała kuchenkę. Tak samo jak Twoja ma juz kupę lat i coraz częściej nic na niej nie mogę ugotować. Nie mogę też kupić nawet do niej palników, bo już takich nie produkują. W wyborze kuchenki pomoże ci stronka www.ceneo.pl Jest to sklep internetowy z wszystkimi urzadzeniami. Mozesz porównać kuchenki , a najważniejsze dowiesz się cen. Ja wybrałam kuchenke AMICA. Zresztą sama sobie poogladaj, bo każda obecnie jest dobra. Powiem tylko, że jedynie AMICA ma zabezpieczenie na drzwiczki przed przypadkowym otwarciem przez dziecko. Proszę się przyjrzeć na powiekszonych zdjęciach. Sama zresztą widziałam i taką kupuję. Zastanawiam się tylko czy nie skorzystać ze sklepu internetowego z tej stronki, bo cenowo wygladają lepiej niż w naszym mieście i okolicy. Nawet jeżeli zapłacę 50 zł za transport. Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji.
    Barbara

• Autor: emiloos Data: 2005-11-24 08:34:36

Strona www.ceneo.pl nie jest sklepem internetowym ale porównywarką cen i skarbnicą linków do sklepów internetowych. Miłego szperania :)

emiloos

• Autor: ABA Data: 2005-11-24 13:26:59

Dziękuje za uwagę

• Autor: asie_k Data: 2005-11-24 00:55:40

Ja od 5 lat używam Amiki z termoobiegiem, palniki gazowe, a piekarnik elektryczny. Jak na razie to jestem bardzo zadowolona.

• Autor: jaron Data: 2005-11-26 22:47:46

Używam od 2 lat kuchenki Mastercook firmy "Wrozamet"
    z termoobiegiem i sterowaniem elektronicznym "zegar"
    Do tej pory sprawuje się bez zarzutu.Pozdrawiam

• Autor: mamamirelki Data: 2014-03-10 14:39:20

A ja podsumuję watek . Rok 2014 marzec. Padł mi mój Mastercook (programator),  uzywałam jej 1,5 roku. Kuchenka jest do wymiany. Wrozamet wrocławska firma  - producent - ogłosiła upadłość (nie pomógł jej hiszpański właściciel Fago)r. Nie ma części, nie ma serwisów - czarna rozpacz. Dobrze, że mam jeszcze gwarancję.

• Autor: pasia50 Data: 2014-03-10 17:55:19

Ja kupiłam Amice i jestem zadowolona,polecił mi ją serwisant który jeżdzi na naprawy gwarancyjne.A firma Mastercook chyba ogłosiła upadłosc,poczytaj o tej firmie.

• Autor: frytka Data: 2014-03-12 12:18:33

Mam kuchenkę Mastercook już parę lat .Oczywiście elektryczno gazową i jestem zadowolona. Bardzo pomocny jest iskrownik,piszę bo nikt go nie wymienił a jest to duża wygoda.

Przejdź do pełnej wersji serwisu