Forum

Kuchenne porady

bigos

  • Autor: monami Data: 2005-11-24 13:58:02

    Witam.Mam małe pytanko.Jak co roku robię bigos i dodaję do niego  koncentrat pomidorowy.Jednak ostatnio mój żołądek nie toleruje potraw na koncentracie więc mam problem.Czy mogę dodać zamiast przecieru pomidory z puszki?Dzięki.

  • Autor: Uretan Data: 2005-11-24 14:04:26

    Jasne :)

  • Autor: Masza Data: 2005-11-24 14:30:25

    A mozesz tez wcale nie dodać pomidorów. Jak ja

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-24 14:39:59

    Ja też nigdy nie daję pomidorów-za to wkładam łychę albo dwie powideł sliwkowych i śliwki suszone.Podlewam czerwonym winkiem;)))

  • Autor: perdii Data: 2005-11-24 15:31:47

    Taki bigosik ze sliwkami jest pycha. Ja jeszcze kapustkę na bigosik gotuje oddzielnie słodką i oddzielnie kiszoną.Dotakowo kiszoną przed połączniem posmażam na oleju (odrobina) na patelni.I wtedy nie dodaję pomidorów w żadnej postaci.

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-24 15:33:52

  • Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-11-24 15:38:34

    Slusznie sweetya slusznie :DDD

  • Autor: SłodkaMrruczka Data: 2005-11-24 15:38:06

    Ja zamiast koncentratu pomidorowego daje kilka kwasnych jablek i powidla sliwkowe ... zdecydowanie lepszy smak

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-24 16:07:42

    Oj tak tak-aż mi zapachniało....mmmmhmmmm

  • Autor: monami Data: 2005-11-25 13:25:40

    dzięki za wszystkie porady.No u mnie bez śliwek i winka raczej też nie ma szans.Ja to załatwiam sobie jeszcze kawałek suchej dziczyzny.normalnie niebo w gębie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu