Witam.Mam małe pytanko.Jak co roku robię bigos i dodaję do niego koncentrat pomidorowy.Jednak ostatnio mój żołądek nie toleruje potraw na koncentracie więc mam problem.Czy mogę dodać zamiast przecieru pomidory z puszki?Dzięki.
Taki bigosik ze sliwkami jest pycha. Ja jeszcze kapustkę na bigosik gotuje oddzielnie słodką i oddzielnie kiszoną.Dotakowo kiszoną przed połączniem posmażam na oleju (odrobina) na patelni.I wtedy nie dodaję pomidorów w żadnej postaci.
dzięki za wszystkie porady.No u mnie bez śliwek i winka raczej też nie ma szans.Ja to załatwiam sobie jeszcze kawałek suchej dziczyzny.normalnie niebo w gębie.
Witam.Mam małe pytanko.Jak co roku robię bigos i dodaję do niego koncentrat pomidorowy.Jednak ostatnio mój żołądek nie toleruje potraw na koncentracie więc mam problem.Czy mogę dodać zamiast przecieru pomidory z puszki?Dzięki.
Jasne :)
A mozesz tez wcale nie dodać pomidorów. Jak ja
Ja też nigdy nie daję pomidorów-za to wkładam łychę albo dwie powideł sliwkowych i śliwki suszone.Podlewam czerwonym winkiem;)))
Taki bigosik ze sliwkami jest pycha. Ja jeszcze kapustkę na bigosik gotuje oddzielnie słodką i oddzielnie kiszoną.Dotakowo kiszoną przed połączniem posmażam na oleju (odrobina) na patelni.I wtedy nie dodaję pomidorów w żadnej postaci.
Slusznie sweetya slusznie :DDD
Ja zamiast koncentratu pomidorowego daje kilka kwasnych jablek i powidla sliwkowe ... zdecydowanie lepszy smak
Oj tak tak-aż mi zapachniało....mmmmhmmmm
dzięki za wszystkie porady.No u mnie bez śliwek i winka raczej też nie ma szans.Ja to załatwiam sobie jeszcze kawałek suchej dziczyzny.normalnie niebo w gębie.