Moja mama robiła kiedyś barszcz z dudkami,ale niestety nie moge jej spytac bo juz jej nie ma z nami. Ale jak pamiętam to płucka obgotowywała w wodzie , kilka razy ją zmieniajac. Po ugotowaniu kroiła je w kostkę i dodawała do tego wywaru, w którym sie gotowały.Potem wlewała barszcz biały z torebki albo butelki .Na 100% nie jestem pewna tego przepisu.Czekaj znalazłam przepis! Zobacz:
BARSZCZ BIAŁY Z DUDKAMI skład: płucka cielęce, barszcz biały w butelce(nie znam składu więc nie wiem czy można) gdyż nie miałem go u siebie w sklepie , przyprawy, majeranek, śmietana odtłuszczona płucka oczyścić i ugotować do miękkości, jak już są miękkie wyjąć i pokroić w drobne kawałki (kostkę) i wrzucić spowrotem do wody w której sie gotowało płucka dodać barszcz biały, doprawić, zaprawić śmietaną (można użyć żurku) ten możemy pozatym jak ja gotuje to zawsze mieszałem trochę żurku i trochę barszczu białego SMACZNEGO
Czy ktoś może wie jak zrobić barszcz z dudami...?
a co to te dudy??
Moja mama robiła kiedyś barszcz z dudkami,ale niestety nie moge jej spytac bo juz jej nie ma z nami. Ale jak pamiętam to płucka obgotowywała w wodzie , kilka razy ją zmieniajac. Po ugotowaniu kroiła je w kostkę i dodawała do tego wywaru, w którym sie gotowały.Potem wlewała barszcz biały z torebki albo butelki .Na 100% nie jestem pewna tego przepisu.Czekaj znalazłam przepis! Zobacz:
BARSZCZ BIAŁY Z DUDKAMI
skład: płucka cielęce, barszcz biały w butelce(nie znam składu więc nie wiem czy można) gdyż nie miałem go u siebie w sklepie , przyprawy, majeranek, śmietana odtłuszczona
płucka oczyścić i ugotować do miękkości, jak już są miękkie wyjąć i pokroić w drobne kawałki (kostkę) i wrzucić spowrotem do wody w której sie gotowało płucka dodać barszcz biały, doprawić, zaprawić śmietaną (można użyć żurku) ten możemy
pozatym jak ja gotuje to zawsze mieszałem trochę żurku i trochę barszczu białego SMACZNEGO
Przepis pochodzi ze strony: http://montignac.miniportal.pl/przepisy.php?r=2
Pozdrawiam dorota40