Forum

Kuchenne porady

posypka

• Autor: ABA Data: 2005-12-03 19:06:47

Proszę podajcie mi w sposób. Jak posypać bok tortu? Zawsze mam z tym problem. Więcej rozsypię jak posypię.

• Autor: dankarz Data: 2005-12-03 21:23:18

Musze się przyznać , że też mam problemy z obsypką tortu, podkładam papier i jak się rozsypie to podnosze papier do góry i jakoś tam się zawsze obsypie ten tort. Zawsze dużo zostaje posypki dookoła, też poczekam na jakieś DOBRE RADY<zalamka> pozdrawiam cię serdecznie dankarz

• Autor: pandora Data: 2005-12-04 13:30:39

Kupcie sobie takie waflowe cienkie rureczki, mogą być w czekoladzie lub bez (kupuję na wagę, są też w pudełeczkach i nazywają się po prostu rurki waflowe)- bez czekolady szybciej rozmięną, ale dla mnie to nie wada. Obcinam je troszkę wyżej niż wysokość tortu i robię "płotek" - jak się zrobi niejednolitej wysokości, to jest to łudząco podobne do płotu. Wygląda śmiesznie i oryginalnie. Można je przyklejać na masie (tylko nie może jej być zbyt skąpo na bokach), a jeśli braknie, to dorabiam trochę bitej śmiet. ze śmietan-fixem i trzyma na tej zaprawie, że hej.
    p.
    PS nigdy nie próbowałam, ale z powodzeniem można by też chyba użyć jakichś cieniutkich ciasteczek, są nawet takie herbatniczki z czekoladą z jednej strony - to by nie rozmiękało
    p.

Przejdź do pełnej wersji serwisu