Forum

Kuchenne porady

Czy można zamrozić paszteciki?

  • Autor: piola Data: 2005-12-04 09:06:33

    Wynalazłam sobie przepis na pasztecii, ale tak myślę sobie, że dobrze byłoby zrobić je wcześniej i zamrozić. Będzie mi w ten sposób o wiele łatwiej, również z tego względu że coraz mi ciężej z brzucholem hihi.
    Czy ktoś z Was tak robił? Mroziliście po upieczeniu?

  • Autor: gancia Data: 2005-12-04 09:23:45

    Mroziłam, a póżniej podgrzewałam w piekarniku, są może troszkę gorsze w smaku.

  • Autor: ekkore Data: 2005-12-04 09:37:48

    jeżeli są drożdżowe, kruche lub francuskie mrozi się bez problemu - po wyjeciu rozmrozić naturalnie i podpiec - wtedy są świeżutkie i chrupiace lub zamrożone od razu do piekarnika lub mikrofalówki. Ja tak zawsze robię. Jeżeli idzie o naleśnikowe - wg mnie najlepsze są jednak na świeżych naleśnikach (nie mrożonych) - po rozmrożeniu ciut tracą na smaku, ale też da się zrobić.

  • Autor: lajan Data: 2005-12-04 11:03:38

    Ekkore masz rację.

  • Autor: renataz36 Data: 2005-12-04 15:12:35

    popieram też kiedyś miałam wiekszą ilość kuchych pasztecików z farszem mięsno pieczarkowym więc je zamroziłam, za kilka dni były jak znalazł najpierw je rozmroziłam a potem podpiekłam w piekarniku i do tego barszczyk mmm mniam mniam

Przejdź do pełnej wersji serwisu