Forum

Kuchenne porady

Chrzan

  • Autor: tydrych Data: 2005-12-05 07:03:48

    Kochani, ja mam pytanie... czy mozna zastapic czyms innym chrzan przy robieniu ogorkow kiszonych? Niestety, tam gdzie mieszkam nie ma chrzanu :-)
    Pozdrawiam!

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2005-12-05 08:23:18

    Można robić rowniez bez chrzanu tez nie beda złe, kiedys tak zrobiłam /zapomniałam dodać/.Pozdrawiam

  • Autor: Lucia55 Data: 2005-12-05 09:31:58

    Chrzan dodaje twardosci ogorkom a mozna go zastapic kilkoma ziarenkami gorczycy ktora tez dodaje twardosci.Pozdrawiam.

  • Autor: klarax Data: 2005-12-06 17:09:33

    Ani chrzan ani gorczyca nie dodają twardości ogórkom, czyni to solanka. Gorczyca i chrzan dodają smaku, przy czym chrzan jako naturalny antybiotyk działa konserwująco i antyseptycznie.

  • Autor: renataz36 Data: 2005-12-06 06:45:02

    Kochani a tak a propos o tej porze (w grudniu) robicie kiszone ogórki? z tych szklarniowych? czy ktoś wychodował inne a ja nic nie wiem na ten temat :( buu

  • Autor: tydrych Data: 2005-12-21 11:10:09

    Ja mieszkam po prostu w tzw. cieplym kraju i tutaj sa ogorki (te na sloiki)
    Wyprobuje sloik na gorczycy i dam znac!

    Dziekuje za dobre rady!

Przejdź do pełnej wersji serwisu