Dziękuje za pomoc...Rewelacja proponuje zrobić... OTO PRZEPIS... -O.5 kg płucek wieprzowych -1 litr żurku 0.2 litra słotkiej smietanki (do zupy) sól,pieprz,majeranek...
Płucka oczyścić,umyć zalać osoloną wodą i obgotować. zlać wode i gotowac jeszcze raz około 40 min. zlać wodę powtórnie i pokroić płucka w drobną kosteczkę wyciiągając chrząstki (niekoniecznie). Wlać żur do garnka wsypać dudy i zalać wodą proporcja 1 do 1 z żurem. gotować razem jeszcze 30 min dodać sólpieprz,majeranek i jak ktoś lubi vegetę. Na końcu wlać śmietanę i gotowe....:) ... ... PALCE LIZAĆ SMAK DZIECIŃSTWA Robiła mi to moja mama jak żyła wiele lat temu znalazłem przepis i proponuje spróbować Danie które powali z nóg niejednego smakosza Pozdrawiam.....
Dziękuje za pomoc...Rewelacja proponuje zrobić...
OTO PRZEPIS...
-O.5 kg płucek wieprzowych
-1 litr żurku
0.2 litra słotkiej smietanki (do zupy)
sól,pieprz,majeranek...
Płucka oczyścić,umyć zalać osoloną wodą i obgotować. zlać wode i gotowac jeszcze raz około 40 min.
zlać wodę powtórnie i pokroić płucka w drobną kosteczkę wyciiągając chrząstki (niekoniecznie).
Wlać żur do garnka wsypać dudy i zalać wodą proporcja 1 do 1 z żurem.
gotować razem jeszcze 30 min dodać sólpieprz,majeranek i jak ktoś lubi vegetę.
Na końcu wlać śmietanę i gotowe....:)
...
...
PALCE LIZAĆ SMAK DZIECIŃSTWA
Robiła mi to moja mama jak żyła wiele lat temu
znalazłem przepis i proponuje spróbować
Danie które powali z nóg niejednego smakosza
Pozdrawiam.....
powinieneś(powinnaś)wklepać na stronce jako swój przepis-napewno znajdzie wielu chętnych;)))