Forum

Kuchenne porady

Jak najlepiej przewiezc mrozonki, jak zabezpieczyc przed rozmrozeniem w podrozy?

• Autor: Jagusia78 Data: 2005-12-09 18:46:56

Witam, nie wiem czy wybralam dobre miejsce, ale zblizaja sie Swieta i pewnie niejednemu, czy niejednej :) sie przyda sposob na zabezpieczenie mrozonek tak, zeby dojechaly jeszcze zamrozone na miejsce :). Ja mam problem z tym, ze podroz bedzie trwala okolo 13 godzin i nie wiem jak dobrze wszystko zabezpieczyc. Jakie macie sposoby na takie przewozenie, moze jak zastosuje kilka w jednym to mi sie uda :). Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam :). Jagusia

• Autor: dankarz Data: 2005-12-09 19:09:29

Często przewoziłam mrożone jadąc do dzieci do Amsterdamu i udawało się , zawijałam każdą mrożonkę w gazety kilka warstw i zawsze dojechały pozdrawiam dankarz

• Autor: Sweetya Data: 2005-12-09 20:05:46

Są też specjalne torby do przewożenia mrożonek-wiem,że można dostać np. w Tesco-obok lodów...

• Autor: jasia Data: 2005-12-10 00:29:23

Gazety , to dobry sposób, wprawdzie nie doświadczyłam tego w czasie podróży. Ale to dobry sposób , jak się odmraża zamrażarkę.
    Gdy chcę odmrozić zamrażarkę i ją umyć , wszystkie produkty zamrożone zawijam w gazety i wkładam , np. do miski.
    Po rozmrożeniu zamrażarki i jej umycie, co trwa czasami kilka godzin, nic mi się nie rozmrozi i wkładam - w stanie zamrożonym do zamrażarki
    jasia

• Autor: asie_k Data: 2005-12-10 11:11:57

Ja mam taką małą lodówkę turystyczną, wygląda jak walizka, wkłada się w nią specjalne wkłady z zamarzniętą wodą, jak jedziemy latem nad jezioro, to nawet lody wytrzymują podróż, a w zimie to jeszcze lepiej, mrożonki wytrzymują ok.10.godz. podróż.
    Pozdrawiam- Asiek

• Autor: emiloos Data: 2005-12-10 12:10:33

My także wykorzystujemy lodówkę turystyczną. Jak nie masz własnej to może ktoś ze znajomych może pożyczyć?

• Autor: Uretan Data: 2005-12-10 19:12:01

Poza gazetami idealną izolacją są ręczniki frotte, które na ogół się też transportuje będąc w podróży. Mrożonki w szczelnych woreczkach można bez szkody zawinąć w kilka ręczników, kocyk albo inną puchatą tkaninę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu