Witam, nie wiem czy wybralam dobre miejsce, ale zblizaja sie Swieta i pewnie niejednemu, czy niejednej :) sie przyda sposob na zabezpieczenie mrozonek tak, zeby dojechaly jeszcze zamrozone na miejsce :). Ja mam problem z tym, ze podroz bedzie trwala okolo 13 godzin i nie wiem jak dobrze wszystko zabezpieczyc. Jakie macie sposoby na takie przewozenie, moze jak zastosuje kilka w jednym to mi sie uda :). Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam :). Jagusia
Często przewoziłam mrożone jadąc do dzieci do Amsterdamu i udawało się , zawijałam każdą mrożonkę w gazety kilka warstw i zawsze dojechały pozdrawiam dankarz
Gazety , to dobry sposób, wprawdzie nie doświadczyłam tego w czasie podróży. Ale to dobry sposób , jak się odmraża zamrażarkę. Gdy chcę odmrozić zamrażarkę i ją umyć , wszystkie produkty zamrożone zawijam w gazety i wkładam , np. do miski. Po rozmrożeniu zamrażarki i jej umycie, co trwa czasami kilka godzin, nic mi się nie rozmrozi i wkładam - w stanie zamrożonym do zamrażarki jasia
Ja mam taką małą lodówkę turystyczną, wygląda jak walizka, wkłada się w nią specjalne wkłady z zamarzniętą wodą, jak jedziemy latem nad jezioro, to nawet lody wytrzymują podróż, a w zimie to jeszcze lepiej, mrożonki wytrzymują ok.10.godz. podróż. Pozdrawiam- Asiek
Poza gazetami idealną izolacją są ręczniki frotte, które na ogół się też transportuje będąc w podróży. Mrożonki w szczelnych woreczkach można bez szkody zawinąć w kilka ręczników, kocyk albo inną puchatą tkaninę.
Witam, nie wiem czy wybralam dobre miejsce, ale zblizaja sie Swieta i pewnie niejednemu, czy niejednej :) sie przyda sposob na zabezpieczenie mrozonek tak, zeby dojechaly jeszcze zamrozone na miejsce :). Ja mam problem z tym, ze podroz bedzie trwala okolo 13 godzin i nie wiem jak dobrze wszystko zabezpieczyc. Jakie macie sposoby na takie przewozenie, moze jak zastosuje kilka w jednym to mi sie uda :). Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam :). Jagusia
Często przewoziłam mrożone jadąc do dzieci do Amsterdamu i udawało się , zawijałam każdą mrożonkę w gazety kilka warstw i zawsze dojechały pozdrawiam dankarz
Są też specjalne torby do przewożenia mrożonek-wiem,że można dostać np. w Tesco-obok lodów...
Gazety , to dobry sposób, wprawdzie nie doświadczyłam tego w czasie podróży. Ale to dobry sposób , jak się odmraża zamrażarkę.
Gdy chcę odmrozić zamrażarkę i ją umyć , wszystkie produkty zamrożone zawijam w gazety i wkładam , np. do miski.
Po rozmrożeniu zamrażarki i jej umycie, co trwa czasami kilka godzin, nic mi się nie rozmrozi i wkładam - w stanie zamrożonym do zamrażarki
jasia
Ja mam taką małą lodówkę turystyczną, wygląda jak walizka, wkłada się w nią specjalne wkłady z zamarzniętą wodą, jak jedziemy latem nad jezioro, to nawet lody wytrzymują podróż, a w zimie to jeszcze lepiej, mrożonki wytrzymują ok.10.godz. podróż.
Pozdrawiam- Asiek
My także wykorzystujemy lodówkę turystyczną. Jak nie masz własnej to może ktoś ze znajomych może pożyczyć?
Poza gazetami idealną izolacją są ręczniki frotte, które na ogół się też transportuje będąc w podróży. Mrożonki w szczelnych woreczkach można bez szkody zawinąć w kilka ręczników, kocyk albo inną puchatą tkaninę.