Przepraszam , że to kopia innego wątku , ale właśnie o recepty domowej apteszki chodzi. To jest nowy wątek, a ma ich być ponoć 30 - prawda?
CD o czosnku? chcecie ? Czosnek był zawsze uznawany za pokarm i środek leczniczy warstw ubogich. W 1971 roku, w jednym ze zburzonych klasztorów tybetańskich znaleziono tablice gliniane, na których znajdowała się starochińska receptura leku z czosnkiem.Według niej należy przygotować 350 g ząbków obranego czosnku i wycisnąć przez prasę. Zmieszać sok z 300 g wysokoprocentowego czystego alkoholu i w dającym się dobrze zamknąć naczyniu przechowywać 10 dni w chłodnym miejscu.Rozlać przez gazę do butelek i po trzech dniach rozpocząć kurację: kolejny dzień pora dnia ----------------------------- -------------------------------- rano w południe wieczorem ---============================================== 1. 1 kropla 2 krople 3 krople 2. 4 krople 5 kropli 6 kropli 3. 7 kropli 8 kropli 9 kropli 4. 10 kropli 11 kropli 12 kropli 5. 13 kropli 14 kropli 15 kropli 6. 15 kropli 14 kropli 13 kropli 7. 12 kropli 11 kropli 10 kropli 8. 9 kropli 8 kropli 7 kropli 9. 6 kropli 5 kropli 4 krople 10. 3 krople 2 krople 1 kropla następnie brać dziennie 3 razy 25 kropli, aż cała ilość zostanie użyta. Tę kurację należy po 5 latach powtórzyć. Tyle starzy Chinczycy o leku podtrzymującym zdrowie i witalność organizmu.
Jasiu ja chyba już zrezygnuje z przekonywania Pompasa czy Soffixa o dobrych stronach nowego działu bo to chyba nie ma sensu, jak na razie nikt nie przekonał ich do tego mimo wielu wypowiedzi Wżetowców, a niech im bedzie na zdrowie...... pozdrawiam dankarz
Czy przypadkiem nie pisał o tym Tombak? Bo kiedyś czytałam w jego książce o podobnej miksturze, a sama osobiscie przeszłam oczyszczajacą kurację cytrynową, też zaczerpnięta z jego książek. Pozdrawiam - Asia
1/2 l spirytusu, 1/3 butelki o.75 l nieszlifowanego bursztynu, o.75 l butelka ciemna. zalać spirtusem i odstawić na 3 tygodnie. używać po 1 łyżeczce na 1/2 szklanki ciepłej herbaty. przepis zasłyszany w telewizji w ramach kawa czy herbata.
Przepraszam , że to kopia innego wątku , ale właśnie o recepty domowej apteszki chodzi.
To jest nowy wątek, a ma ich być ponoć 30 - prawda?
CD o czosnku? chcecie ?
Czosnek był zawsze uznawany za pokarm i środek leczniczy warstw ubogich.
W 1971 roku, w jednym ze zburzonych klasztorów tybetańskich znaleziono tablice gliniane, na których znajdowała się starochińska receptura leku z czosnkiem.Według niej należy przygotować 350 g ząbków obranego czosnku i wycisnąć przez prasę. Zmieszać sok z 300 g wysokoprocentowego czystego alkoholu i w dającym się dobrze zamknąć naczyniu przechowywać 10 dni w chłodnym miejscu.Rozlać przez gazę do butelek i po trzech dniach rozpocząć kurację:
kolejny dzień pora dnia
----------------------------- --------------------------------
rano w południe wieczorem
---==============================================
1. 1 kropla 2 krople 3 krople
2. 4 krople 5 kropli 6 kropli
3. 7 kropli 8 kropli 9 kropli
4. 10 kropli 11 kropli 12 kropli
5. 13 kropli 14 kropli 15 kropli
6. 15 kropli 14 kropli 13 kropli
7. 12 kropli 11 kropli 10 kropli
8. 9 kropli 8 kropli 7 kropli
9. 6 kropli 5 kropli 4 krople
10. 3 krople 2 krople 1 kropla
następnie brać dziennie 3 razy 25 kropli, aż cała ilość zostanie użyta. Tę kurację należy po 5 latach powtórzyć. Tyle starzy Chinczycy o leku podtrzymującym zdrowie i witalność organizmu.
Jasiu ja chyba już zrezygnuje z przekonywania Pompasa czy Soffixa o dobrych stronach nowego działu bo to chyba nie ma sensu, jak na razie nikt nie przekonał ich do tego mimo wielu wypowiedzi Wżetowców, a niech im bedzie na zdrowie...... pozdrawiam dankarz
Czy przypadkiem nie pisał o tym Tombak? Bo kiedyś czytałam w jego książce o podobnej miksturze, a sama osobiscie przeszłam oczyszczajacą kurację cytrynową, też zaczerpnięta z jego książek.
Pozdrawiam - Asia
bbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mimo,iz tozdrowa kuracja - mowię bbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nie cierpię czosnku,jak wampir kołka ,inka21
ineczko !!! no cos ty????? kuchnia bez czosnku??????? sie nie da
Tak, jest o tym w którejś z ksiązek Tombaka, ale wcześniej w ksiązeczce "Uzdrawiający czosnek" podała przepis na tę miksturę pani Gumowska.
Ależ to jest z wątku Lajana.
Na wstępię napisałam , że to nie mój wątek.
jasia
Grypa ? a sio!
1/2 l spirytusu,
1/3 butelki o.75 l nieszlifowanego bursztynu,
o.75 l butelka ciemna.
zalać spirtusem i odstawić na 3 tygodnie.
używać po 1 łyżeczce na 1/2 szklanki ciepłej herbaty.
przepis zasłyszany w telewizji w ramach kawa czy herbata.
Kochani ratujcie!!Swięta a mnie złamało zapalenie korzonków.Nie mogę się ruszać,ból przy najmniejszym ruchu.Postawcie mnie szybko na nogi!!Błagam!!