Kiedyś robiłam karmel z cukru i był narmalny-płynny i złocisty,teraz kawali się zanim zbrązowieje-nie mogę wylać go z rondelka nie mówiąc już o nadaniu mu kształtu.Co może byc tego przyczyną?A może dodają coś podczas produkcji-bo już nie wiem...
A czy na początku dodajesz do niego trochę wody, żeby najpierw rozpłynął się w syrop?
Robiłam zawsze tak samo i zaznaczam-udawał się!-rozpuszczałam na maśle plus kilka kropli soku cytrynowego.Niewiem co mu teraz odbiło....;(((
Kiedyś robiłam karmel z cukru i był narmalny-płynny i złocisty,teraz kawali się zanim zbrązowieje-nie mogę wylać go z rondelka nie mówiąc już o nadaniu mu kształtu.
Co może byc tego przyczyną?A może dodają coś podczas produkcji-bo już nie wiem...
A czy na początku dodajesz do niego trochę wody, żeby najpierw rozpłynął się w syrop?
Robiłam zawsze tak samo i zaznaczam-udawał się!-rozpuszczałam na maśle plus kilka kropli soku cytrynowego.Niewiem co mu teraz odbiło....;(((