Powiedzcie mi jak ustawić czas i temperaturę w kuchence z termoobiegiem, aby dwie blachy upiec równocześnie? Niestety w górnej, na której wyrosły przepiękne "karpaty" dół do końca się nie upiekł - nie był wysuszony i przy oddzieraniu od blachy ciut się zdezelował (przyszłym razem wyłożę papierem- zawsze łatwiej oderwać) no i wylądował na spodzie. Temperaturę trzeba zapewne zmniejszyć po pierwszym etapie pieczenia i wydłużyć czas - nie chce mi się eksperymentować samodzielnie i liczę na Was.
A karpatka wyszła super - ciasto jest inne niż pieczone w tradycyjnej - dwugrzałkowej wersji.
Ja pieke na dwa razy (tzn. dwie blachy osobno) - inne ciasta jak rogaliki piekę jednocześnie nawet trzy blachy jednocześnie -ale wówczas trzeba pilnować- i w odpowiednim momencie wyjmowac poszczególne blachy. Pozdrawiam 2606
Powiedzcie mi jak ustawić czas i temperaturę w kuchence z termoobiegiem, aby dwie blachy upiec równocześnie? Niestety w górnej, na której wyrosły przepiękne "karpaty" dół do końca się nie upiekł - nie był wysuszony i przy oddzieraniu od blachy ciut się zdezelował (przyszłym razem wyłożę papierem- zawsze łatwiej oderwać) no i wylądował na spodzie. Temperaturę trzeba zapewne zmniejszyć po pierwszym etapie pieczenia i wydłużyć czas - nie chce mi się eksperymentować samodzielnie i liczę na Was.
A karpatka wyszła super - ciasto jest inne niż pieczone w tradycyjnej - dwugrzałkowej wersji.
Ja pieke na dwa razy (tzn. dwie blachy osobno) - inne ciasta jak rogaliki piekę jednocześnie nawet trzy blachy jednocześnie -ale wówczas trzeba pilnować- i w odpowiednim momencie wyjmowac poszczególne blachy.
Pozdrawiam
2606