rybę wymyta lub jej części daję do garnka ,zalewam woda, czekam aż sie zagotuje, po czym dodaję wegety, i całą jarzynę (bez liści laurowych i ziela angielskiego), gotuję do miękkości ryby na malutkim płomyczku, następnie przecedzam wywar,dodaję lekką zasmażkę ,sładką śmietankę,maggi,iewentualnie odrobine soli lub jesszcze wegety, nalewam do talerzy i podaję z grzankami, smacznego
dziękuję , Święta Bożego Narodzenia są dla nas okazją do podzielenia się z Wami radością, jaką odczuwamy w tym szczególnym okresie i przesłania Wam życzeń zdrowia, spokoju i braku trosk
Hej, może zupa z moich przepisów przypadnie Ci do gustu. Z tłuszczu tylko olej i wydaje mi się , że wyśmienita na wigilię. Jest smaczna i rozgrzewająca. Tym , których częstowałam smakowała wyśmienicie. Zjadali do ostatniej kropelki. Polecam.
U nas zupę robi się na sposób żydowski. Najpierw gotuje się włoszczyznę, ale bez kapusty, potem do tego daje się kręgosłupy ryb i łby rybie i sól. To trzeba gotować jaieś 15-20 minut. potem się to przecedza i do wywaru dodaje ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, cebulę krojona w plastry, sporo cukru, obrane migdały, sparzone rodzynki. Do gotującego sie wywaru wkłada się ostrożnie części ryby i gotuje się krótko, 10 minut na małym ogniu. Rybę wyjmuje się delitaknie przekłada na talerz i zalewa wywarem, do tego słodka bułka. Pychota.
Serdecznie wszystkim dziękuje za przepisy i pozdrawiam oraz życzę Śnieżnych Świąt, ciepła i blasku choinki, pyszności na stole, radości bliskich, pięknych prezentów!!
mam prośbę, nie wiem jak zrobic zupe rybna taka prosta wigilijna, cos jak rosołek zaciągnięty śmietanką??
rybę wymyta lub jej części daję do garnka ,zalewam woda, czekam aż sie zagotuje, po czym dodaję wegety, i całą jarzynę (bez liści laurowych i ziela angielskiego), gotuję do miękkości ryby na malutkim płomyczku, następnie przecedzam wywar,dodaję lekką zasmażkę ,sładką śmietankę,maggi,iewentualnie odrobine soli lub jesszcze wegety, nalewam do talerzy i podaję z grzankami, smacznego
Do tego jeszcze siekany, zielony koperek. Pycha.
dziękuję , Święta Bożego Narodzenia są dla nas okazją do podzielenia się z Wami radością, jaką odczuwamy w tym szczególnym okresie i przesłania Wam życzeń zdrowia, spokoju i braku trosk
Hej, może zupa z moich przepisów przypadnie Ci do gustu. Z tłuszczu tylko olej i wydaje mi się , że wyśmienita na wigilię. Jest smaczna i rozgrzewająca. Tym , których częstowałam smakowała wyśmienicie. Zjadali do ostatniej kropelki. Polecam.
U nas zupę robi się na sposób żydowski. Najpierw gotuje się włoszczyznę, ale bez kapusty, potem do tego daje się kręgosłupy ryb i łby rybie i sól. To trzeba gotować jaieś 15-20 minut. potem się to przecedza i do wywaru dodaje ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, cebulę krojona w plastry, sporo cukru, obrane migdały, sparzone rodzynki. Do gotującego sie wywaru wkłada się ostrożnie części ryby i gotuje się krótko, 10 minut na małym ogniu. Rybę wyjmuje się delitaknie przekłada na talerz i zalewa wywarem, do tego słodka bułka. Pychota.
Serdecznie wszystkim dziękuje za przepisy i pozdrawiam oraz życzę Śnieżnych Świąt, ciepła i blasku choinki, pyszności na stole, radości bliskich, pięknych prezentów!!