Znalazłam w szafce przy okazji porządków puszke kakao. To jest takie z cukrem dla dzieci. Kończy mu sie termin ważności a tam jest prawie 40dkg. Nawet przy najlepszych chęciach nie jestem w stanie tego zużyć poprostu pijąc z mlekiem. Można je jakoś wykorzystać do ciasta albo kremu do biszkopta? Z regóły w przepisach jest sosowane kakao gorzkie i to zaledwie po kilka łyżek. HELP!!!!
Już patrze .... . . . . ooo a masz też fajny deser czekoladowy :)))) i 4 łyżki kakao. Ehh.. ale to nadal mało. Może zrobie konkurs na przepis z największą ilością kakao ;)))))
A może kasztanki lub trufelki-nie dość ,że możesz dodać do masy z której robisz kuleczki,to jeszcze możesz je obtoczyć w kakao...No i oczywiście jakąś bardzo kakaową polewę do tortu albo murzynka....hmmm
Znalazłam w szafce przy okazji porządków puszke kakao. To jest takie z cukrem dla dzieci. Kończy mu sie termin ważności a tam jest prawie 40dkg. Nawet przy najlepszych chęciach nie jestem w stanie tego zużyć poprostu pijąc z mlekiem. Można je jakoś wykorzystać do ciasta albo kremu do biszkopta? Z regóły w przepisach jest sosowane kakao gorzkie i to zaledwie po kilka łyżek.
HELP!!!!
klio
~(*_*)~
Możesz dodać do masy w moich przepisach: TORT ORZECHOWY PYCHA.
Polecam.
Już patrze ....
.
.
.
.
ooo a masz też fajny deser czekoladowy :)))) i 4 łyżki kakao.
Ehh.. ale to nadal mało. Może zrobie konkurs na przepis z największą ilością kakao ;)))))
klio
~(*_*)~
A może kasztanki lub trufelki-nie dość ,że możesz dodać do masy z której robisz kuleczki,to jeszcze możesz je obtoczyć w kakao...No i oczywiście jakąś bardzo kakaową polewę do tortu albo murzynka....hmmm
a może jakąś czekoladę?????
Zgadzam się! Trufelki są EXTRA! Mam taki sprawdzony przepis na trufle z płatków owsianych, są naprawdę przepyszne:D
No faktycznie zapomniałam dodać mój deserek.
Polecam jest pyszny.