Forum

Kuchenne porady

Kakao i co dalej?

  • Autor: klio Data: 2005-12-14 18:26:09

    Znalazłam w szafce przy okazji porządków puszke kakao. To jest takie z cukrem dla dzieci. Kończy mu sie termin ważności a tam jest prawie 40dkg. Nawet przy najlepszych chęciach nie jestem w stanie tego zużyć poprostu pijąc z mlekiem. Można je jakoś wykorzystać do ciasta albo kremu do biszkopta? Z regóły w przepisach jest sosowane kakao gorzkie i to zaledwie po kilka łyżek.
    HELP!!!!

    klio
    ~(*_*)~

  • Autor: pika15 Data: 2005-12-14 18:34:10

    Możesz dodać do masy w moich przepisach: TORT ORZECHOWY PYCHA.
    Polecam.

  • Autor: klio Data: 2005-12-14 18:58:53

    Już patrze ....
    .
    .
    .
    .
    ooo a masz też fajny deser czekoladowy :))))  i 4 łyżki kakao.
    Ehh.. ale to nadal mało. Może zrobie konkurs na przepis z największą ilością kakao ;)))))

    klio
    ~(*_*)~

  • Autor: Sweetya Data: 2005-12-14 20:37:16

    A może kasztanki lub trufelki-nie dość ,że możesz dodać do masy z której robisz kuleczki,to jeszcze możesz je obtoczyć w kakao...No i oczywiście jakąś bardzo kakaową polewę do tortu albo murzynka....hmmm

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2005-12-15 07:47:17

    a może jakąś czekoladę?????

  • Autor: nutella Data: 2005-12-15 11:21:38

    Zgadzam się! Trufelki są EXTRA! Mam taki sprawdzony przepis na trufle z płatków owsianych, są naprawdę przepyszne:D

  • Autor: pika15 Data: 2005-12-15 10:37:41

    No faktycznie zapomniałam dodać mój deserek.
    Polecam jest pyszny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu