Bardzo proszę jeśli ktoś wie bo tm pracował lub po prostu wie o paodanie przepisów na te pyszne sosiki w SPHINKSIE, sa tam 3 :czosnkowy,pikantny,i trzeci taki koktajlowy sa przepyszne,jesli wiecie pomóżcie prosze o te przepisy,z góry dziękuje
Pracownicy nie znają przepisu na te sosy.Są one robione przez właściciela restauracji.Receptura jest sciśle tajna, więc możesz mieć problem ze zdobyciem tych przepisów.
generalnie sosów takich jak w sfinxie nie da się zrobić w domu po pierwsze dlatego, że są one robione przemysłowo z typowo gastronomicznych produktówa po drugie do części z nich ciężko znaleźć przyprawy jak np do pikantnego kminek krzyżowy. Ale mogę podać przepis na sos koktajlowy tzn ten różowy to nic innego jak cztery części majonezu i jedna część kechupu pozdrawiam
o rany , przecież niektóre receptury są ściśle tajne, ludzie, gdyby każdy podawał , swoje receptury na forum??? co by się działo? Nie można zdradzać tajników dobrej kuchni--- toż to obłęd... jasia- ja tak myślę- czy mam rację?....... proszę o odpowiedź !!!
A ja robie sosik czosnkowy też pychotka :jogurt naturalny ,śmietana z Zota 18% ,troszkę warzywka i kilka ząbków czosnku przepuszone przez praske ,calośc wymieszać i do lodowki ,a proporcje to na oko z przewagą śmietany pozdrawiam
Bardzo proszę jeśli ktoś wie bo tm pracował lub po prostu wie o paodanie przepisów na te pyszne sosiki w SPHINKSIE, sa tam 3 :czosnkowy,pikantny,i trzeci taki koktajlowy sa przepyszne,jesli wiecie pomóżcie prosze o te przepisy,z góry dziękuje
generalnie sosów takich jak w sfinxie nie da się zrobić w domu po pierwsze dlatego, że są one robione przemysłowo z typowo gastronomicznych produktówa po drugie do części z nich ciężko znaleźć przyprawy jak np do pikantnego kminek krzyżowy. Ale mogę podać przepis na sos koktajlowy tzn ten różowy to nic innego jak cztery części majonezu i jedna część kechupu
pozdrawiam
o rany , przecież niektóre receptury są ściśle tajne, ludzie, gdyby każdy podawał , swoje receptury na forum??? co by się działo?
Nie można zdradzać tajników dobrej kuchni--- toż to obłęd...
jasia- ja tak myślę- czy mam rację?....... proszę o odpowiedź !!!
A ja robie sosik czosnkowy też pychotka :jogurt naturalny ,śmietana z Zota 18% ,troszkę warzywka i kilka ząbków czosnku przepuszone przez praske ,calośc wymieszać i do lodowki ,a proporcje to na oko z przewagą śmietany pozdrawiam