Forum

Kuchenne porady

seromak z makiem z puszki!

  • Autor: awonli Data: 2005-12-19 13:16:39

    Chciałabym zrobić seromak na Święta z makiem z puszki, bodajże bakalandu. Zastanawiam sie czy do maku trzeba cos dodać?białka? czy taki prostu wyjety z puszki kłasc na ser? Czy ktos ma doswiadczenie a tej materii???Z gory dzieki za odpowiedz:))

  • Autor: renataz36 Data: 2005-12-19 14:05:46

    przeczytaj składniki na puszce bo nie znam bakalandii ale kiedyś piekłam makowiec z jakiejś puszki i nie potrzaba było nic dodać, był pyszny, Pozdrówka

  • Autor: awonli Data: 2005-12-19 14:17:28

    kurcze:(bede piekła u tesciowej:))wiec u siebie nie mam puszki:)ale jest na niej napisane masa makowa:) głównie zastanawiałam sie czy trzeba dać białko ubite?

  • Autor: tina Data: 2005-12-19 18:32:49

    Ja zazwyczaj na święta piekę makowiec właśnie z maku z puszki. Nic do niego juz nie dodaje, zadnych bakalii, ani białka. Przyznam się, że ciasto zawsze wychodzi przepyszne. Pozdrawiam Tina.

  • Autor: Ana2005 Data: 2005-12-20 04:32:43

    Tina!! Bardzo prosze, podaj mi przepis na ten makowiec, mak w puszce juz mam. Bylabym wdzieczna za odpowiedz przed swietami.

  • Autor: awonli Data: 2005-12-20 08:24:01

    dzięki:)) tyle roboty na Świeta ze chociaż z seromakiem bedzie mniej:)pozdrówki

Przejdź do pełnej wersji serwisu