Chciałabym zrobić seromak na Święta z makiem z puszki, bodajże bakalandu. Zastanawiam sie czy do maku trzeba cos dodać?białka? czy taki prostu wyjety z puszki kłasc na ser? Czy ktos ma doswiadczenie a tej materii???Z gory dzieki za odpowiedz:))
przeczytaj składniki na puszce bo nie znam bakalandii ale kiedyś piekłam makowiec z jakiejś puszki i nie potrzaba było nic dodać, był pyszny, Pozdrówka
kurcze:(bede piekła u tesciowej:))wiec u siebie nie mam puszki:)ale jest na niej napisane masa makowa:) głównie zastanawiałam sie czy trzeba dać białko ubite?
Ja zazwyczaj na święta piekę makowiec właśnie z maku z puszki. Nic do niego juz nie dodaje, zadnych bakalii, ani białka. Przyznam się, że ciasto zawsze wychodzi przepyszne. Pozdrawiam Tina.
Chciałabym zrobić seromak na Święta z makiem z puszki, bodajże bakalandu. Zastanawiam sie czy do maku trzeba cos dodać?białka? czy taki prostu wyjety z puszki kłasc na ser? Czy ktos ma doswiadczenie a tej materii???Z gory dzieki za odpowiedz:))
przeczytaj składniki na puszce bo nie znam bakalandii ale kiedyś piekłam makowiec z jakiejś puszki i nie potrzaba było nic dodać, był pyszny, Pozdrówka
kurcze:(bede piekła u tesciowej:))wiec u siebie nie mam puszki:)ale jest na niej napisane masa makowa:) głównie zastanawiałam sie czy trzeba dać białko ubite?
Ja zazwyczaj na święta piekę makowiec właśnie z maku z puszki. Nic do niego juz nie dodaje, zadnych bakalii, ani białka. Przyznam się, że ciasto zawsze wychodzi przepyszne. Pozdrawiam Tina.
Tina!! Bardzo prosze, podaj mi przepis na ten makowiec, mak w puszce juz mam. Bylabym wdzieczna za odpowiedz przed swietami.
dzięki:)) tyle roboty na Świeta ze chociaż z seromakiem bedzie mniej:)pozdrówki