Możesz zrobić zwykły makowiec wg. przepisu z którego korzystałaś do tej pory;))) Zwinąć go po prostu w kółko-skleić końce-najlepiej na białko(zwykle z tym klejeniem największy problem;)))i ponacinać ostrym nozykiem wierzch w kształcie gwiazdki. Makowczyk jak rośnie w piekarniku-te nacięcia bardziej się rozchylają-i fajnie to potem wygląda. A jest też w moich przepisach- http://wielkiezarcie.com/przepis9598.html (tylko lepiej brać tę mniejszą ilość maku-bo potem jest za ciężko mu rosnąć;) Serdecznie pozdrawiam-Wesołych Świąt
Dziękuję-miło mi ,że wam się podoba;)))Lajanie podziwiam,że masz tyle samozaparcie w dążeniu do celu-i udaje Ci się to!!! Wesołych Świąt dla Wszystkich Was-kochani
no to narobilas!! teraz musze isc po jakas szmatke, podloga cala mokra tak mi slinka pociekla:-) a tak powazniej to sliczne wypieki tylko gdzie przepis:-)
Nie jestem Izuniu,niestety-i bardzo żałuję,że nie zostałam i nie poszłam do szkoły cukierniczej,ale cóż -za błędy się płaci. Gdyby jednak ktoś słyszał o takiej szkole-którą mimo matury i innego zawodu mogłabym ukończyć-będę zobowiązana
Po przygodach z mieszanką cukru i soli-w końcu skończyłam piec makowczyki.A to najładniejsze z gwiazdek-które upiekłam(łącznie wszystkich było 5)-
;))))))))))
Śliczne - to ja poproszę o przepis na wykonanie takiego cuda
Możesz zrobić zwykły makowiec wg. przepisu z którego korzystałaś do tej pory;)))
Zwinąć go po prostu w kółko-skleić końce-najlepiej na białko(zwykle z tym klejeniem największy problem;)))i ponacinać ostrym nozykiem wierzch w kształcie gwiazdki.
Makowczyk jak rośnie w piekarniku-te nacięcia bardziej się rozchylają-i fajnie to potem wygląda.
A jest też w moich przepisach- http://wielkiezarcie.com/przepis9598.html (tylko lepiej brać tę mniejszą ilość maku-bo potem jest za ciężko mu rosnąć;)
Serdecznie pozdrawiam-Wesołych Świąt
Sweetya, czemu się znęcasz? To jest piękne i smaczne , brawo! A moja waga?
Super!! Wygląda rewelacyjnie!
jakie piękne i napewno smaczne
Sweetya talent to masz niesamowity! Gratuluję! Coś pięknego!
Sweetya - są piękne! Szkoda, że zobaczyłam je dopiero teraz, bo sama bym zrobiła. No trudno, ale na następne święta... Pozdrawiam świątecznie.
Dziękuję-miło mi ,że wam się podoba;)))Lajanie podziwiam,że masz tyle samozaparcie w dążeniu do celu-i udaje Ci się to!!!
Wesołych Świąt dla Wszystkich Was-kochani
rzeczywiście wygladaja pysznie, ja nie mam odwagi do takich eksperymentów-GRATULUJE
Wszystko zjedzone?
Bahus
Może zostały okruszki?
To było na zamówienie;)))nie wiem,chyba już pochłonęli....hihihi
no to narobilas!! teraz musze isc po jakas szmatke, podloga cala mokra tak mi slinka pociekla:-) a tak powazniej to sliczne wypieki tylko gdzie przepis:-)
Jest i przepis Kasiu;)))-
http://wielkiezarcie.com/przepis9598.html
Ty chyba Jesteś cukiernikiem...
Nie jestem Izuniu,niestety-i bardzo żałuję,że nie zostałam i nie poszłam do szkoły cukierniczej,ale cóż -za błędy się płaci.
Gdyby jednak ktoś słyszał o takiej szkole-którą mimo matury i innego zawodu mogłabym ukończyć-będę zobowiązana
slicznosci:) poprosze przepisik;)
[UNKNOWN NODETYPE 3]