Forum

Kuchenne porady

do izy 2.....

• Autor: Sweetya Data: 2005-12-26 15:27:55

Izuniu-próbowałam skombinować ten placek karaibski-nie wiem czy choć trochę przypomina on w smaku oryginał...
    Coś tam mi się udało...Ale mam parę pytań jeszcze-w oryginale widzę że w środku jest też jasne ciasto-czy to jest takie samo ciasto jak to ciemne-tzn.takie ucierane,czy może to jest właśnie środek z marcepana,a może część kruszonki???
    I jeszcze pytanie odnośnie rumu-myślisz ,że to ciasto jest nasączane nim już po upieczeniu,czy wystarczy dodatek do ciasta surowego?

http://wielkiezarcie.com/przepis13581.html?PHPSESSID=4184d621b8aeaf0a142140f767ab4936
    Jeszcze postanowiłam ten przepis modyfikować-narazie traktuję go jako wersję testową
    Pozdrawiam;)))

• Autor: Sweetya Data: 2005-12-26 15:58:51

jeszcze coś pomyślałam-a śliwki nie są przypadkiem wymoczone w rumie???

• Autor: iza2 Data: 2005-12-26 17:06:36

A! śliwki są takie zwyczajne;dajmy na to:węgierki z kompotu...

• Autor: iza2 Data: 2005-12-26 17:05:01

Witam i jestem pod wrażeniem ,że ciągle Pamiętasz o tym cieście! Wiesz,najchętniej kupiłabym Tobie kawałek i przysłała pocztą (hi,hi!!).I to żaden problem ponieważ ciężko zrobić coś tak z głowy.Dlatego podziwiam!Jednakże myślę iż właśnie jasne ciasto jest połączone z marcepanem bo jego ciemna część jest z typu "murzynkowatych".Kruszonka jest tradycyjna.Co do rumu to myślę, że surowe ciasto jest nim nasączone.Chociaż robiłam na święta ciasteczka kruche z marcepanem i były właśnie z małym dodatkiem rumu.Dlatego myślę, że ciasto surowe jest z jego odrobiną.Pozdrawiam również!!

• Autor: Sweetya Data: 2005-12-27 10:15:32

Ok;))))To już wszystko jasne-uparte babsko ze mnie-wkrótce będzie druga wersja ciacha

Przejdź do pełnej wersji serwisu