Czy łosoś z tej okazji jest w polskich domach takim samym przykazaniem jak karp w Wigilię? Obojętnie w jaki dzień, lubię łososia tylko w wędzonej postaci. Świeży mi nie podchodzi chyba, że zrobiony z radicchio i jabłkiem.
Ja Ci polecam carpaccio z lososia wedzonego. Pokrojonego w cieniutkie plasteki lososia ukladasz na polmisku warstwami i kazda warstwe polewasz sosem zrobinym z oliwy i cytryny z dodatkiem bialego pieprzu. Pychotka!!!
Abssolutnie popieram - TATAR. To je pycha. Przyprawiony solą, pieprzem i sosem sojowym. Orgazm kulinarny. A co do wędzonego (szczególnie norweskiego) zgadzam się z Klaraxem co do nagłego hamowania
Drogi Lubczyku, ja na wigilię robiłam łososia wg przepisu Magdzik221, tylko,że w przepisie jest karp. Uwierz mi,że jest doskonały. Prosty i szybki w wykonaniu. Oczywiście nie wędzony, a świeży i koniecznie smażony na oliwie z oliwek. Pozdrawiam, woila.
Mam łososia po dziurki w nosie: Przeżarłem się nim: http://wielkiezarcie.com/przepis12310.html Jeżeli, to jeszcze tylko solony, bo wędzony smakuje, jak opony po nagłym hamowaniu A na Sylwestra to tylko dam psom walerianę na uspokojenie przy fajerwerkach z ulicy...
hallo, na łososia przepychota jest pasta - jajka, kapary w kostkęi koperek, może być suszony - mi najbardziej pasi koperek kamisa. Pastę letko wymieszać i położyć na wędzonego łososia. Można przystroić groszkiem. smacznego
Czy łosoś z tej okazji jest w polskich domach takim samym przykazaniem jak karp w Wigilię? Obojętnie w jaki dzień, lubię łososia tylko w wędzonej postaci. Świeży mi nie podchodzi chyba, że zrobiony z radicchio i jabłkiem.
Dzięki. W tym roku gdy wybije północ, do sekta podam mus z łososia wędzonego z kawiorem > również z łososia :-)
wędzonego łososia zawijam z serkiem białym np. delfina wymieszanm z kawiorem - robie takie małe roladki, podane na sałacie , udekorowane cytryną
gravlax lub tatar !!!!!!!!
Abssolutnie popieram - TATAR. To je pycha. Przyprawiony solą, pieprzem i sosem sojowym. Orgazm kulinarny. A co do wędzonego (szczególnie norweskiego) zgadzam się z Klaraxem co do nagłego hamowania
Drogi Lubczyku, ja na wigilię robiłam łososia wg przepisu Magdzik221, tylko,że w przepisie jest karp. Uwierz mi,że jest doskonały. Prosty i szybki w wykonaniu. Oczywiście nie wędzony, a świeży i koniecznie smażony na oliwie z oliwek. Pozdrawiam, woila.
Mam łososia po dziurki w nosie: Przeżarłem się nim: http://wielkiezarcie.com/przepis12310.html
Jeżeli, to jeszcze tylko solony, bo wędzony smakuje, jak opony po nagłym hamowaniu
A na Sylwestra to tylko dam psom walerianę na uspokojenie przy fajerwerkach z ulicy...
http://wielkiezarcie.com/przepis11250.html
W moim domu nie ma tradycjii przyrządzania łososia na Sylwestra-nawet zdziwiłam się ,że takowa istnieje-czyli nie przygotowuję go wcale;)))
hallo, na łososia przepychota jest pasta - jajka, kapary w kostkęi koperek, może być suszony - mi najbardziej pasi koperek kamisa. Pastę letko wymieszać i położyć na wędzonego łososia. Można przystroić groszkiem. smacznego