Mam przygotować na Nowy Rok szynkę w cieście (najlepiej francuskim,które zapewne kupię w sklepie) i nie mam pojęcia jak to przygotować? Proszę pomóżcie mi!!Czy trzeba ją podpiec czy ugotować i potem dopiero zawinąć w ciasto?A może ktoś wie czym smaruje się takie ciasto przed zawinięciem mięsa żeby nie odchodziło.Proszę o porady!!
Robiłem tak: 30 dkg szynki, olej do smażenia. Ciasto:20 dkg mąki,2 jajka, 8 łyżek wody, 3 łyżki oleju, sól.mąkę wymieszać z żółtkami olejem i wodą. Ubić pianę z białek i wymieszać wszystko razem, posolić. Ugotowaną szynkę pokroić w grube plastry, zanurzać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem musztardowym lub surówką.
Z tego co wiem mozna i w całości-niestety nie wiem jak nalezy postąpić z mięsem-bo chyba trzeba je trochę opiec.Najlepiej gdyby odpowiedział tu Wietek-on robi takowe przysmaki....
Mam przygotować na Nowy Rok szynkę w cieście (najlepiej francuskim,które zapewne kupię w sklepie) i nie mam pojęcia jak to przygotować? Proszę pomóżcie mi!!Czy trzeba ją podpiec czy ugotować i potem dopiero zawinąć w ciasto?A może ktoś wie czym smaruje się takie ciasto przed zawinięciem mięsa żeby nie odchodziło.Proszę o porady!!
Robiłem tak: 30 dkg szynki, olej do smażenia. Ciasto:20 dkg mąki,2 jajka, 8 łyżek wody, 3 łyżki oleju, sól.mąkę wymieszać z żółtkami olejem i wodą. Ubić pianę z białek i wymieszać wszystko razem, posolić. Ugotowaną szynkę pokroić w grube plastry, zanurzać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem musztardowym lub surówką.
Rozumiem,że w całości nie da się przygotować.To nie jest polędwica czy schab.Dziękuję Tobie za odzew!
Z tego co wiem mozna i w całości-niestety nie wiem jak nalezy postąpić z mięsem-bo chyba trzeba je trochę opiec.Najlepiej gdyby odpowiedział tu Wietek-on robi takowe przysmaki....