Forum

Gawędy o jedzeniu

pożywne śniadania

• Autor: kinga_d Data: 2005-12-29 11:37:41

Mam taki problem, że muszę przytyć 10 kg :(najlepiej żeby mi weszlo w ramionka na twarz i pupę ) bo troszkę przesadziłam z odchudzankiem. No i zastanawiam się jak by tu urozmaicić codzienne śniadania żeby mi się chciało jeść :D bo teraz to tylko chlb słonecznikowy z dodatkami. Także proszę was o jakies pomysły na szybkie i łatwe w przygotowaniu danka na śniadanko

• Autor: miloszmk Data: 2005-12-29 11:52:19

10 kg? chyba sie w anoreksje zabawilas? to gdzie ci sie odlozy alezy glownie od genetyki wiec chciec to jedno... polecam przy tuciu sporo cwiczen zeby tez troche miesni podroslo (u kobiet wskazany fitness, basen itp.) dal mnie pozywne sniadanie od wielu lat sklada sie z bogatej owsianki. wiec do dziela:
    mleko+woda - zagotowac;
    roznego rodzaju bakalie (ja daje orzechy wloskie, rodzynki, sliwki kalifornijskie, kandyzowane lablko i swizego banan) posiekac i wrzucic do garnak z gotujacym sie mlekiem;
    platki owsiane(przed cala operacja zalac woda zeby nasiakly) wzrzucic do mleka w momencie jak zacznie wrzeec; gotowac mieszajac ok. 5 min.
    do smaku mozna dodac miodu
    na koniec (po owsiance) zjadam chudy twarog wymieszany z: jogurtem albo pomidorami z dodatkiem lyzki oliwy z oliwek i ketchupu

Propocji nie podaje bo zalezy jaki masz "spust". Generalnie na szklanke mleka z woda daje 4 lyzki platkow. Reszta do woli.

SMACZNEGO !!!

• Autor: kinga_d Data: 2005-12-29 12:03:09

Dzięki. w zasadzie jadam też mleko z cornflakesami :P Ale owsianka w wodzie z mlekiem??

• Autor: miloszmk Data: 2005-12-29 12:39:18

do mleka dodajesz wody zeby sie nie przypalilo:-) mozesz nie dawac wody a wiecej mleka ale wtedy trzeba uwazac zeby nie przypalic.

• Autor: kinga_d Data: 2005-12-29 12:54:58

dzięki :D nigdy nie bawiłam się w owsiankę , bo moja mama zawsze opowiadała mi swoje traumatyczne przezycia z młodości z nią związane

• Autor: miloszmk Data: 2005-12-29 13:49:26

ja bez płatkow owsianych nie wyobrazam sobie kuchni jem na slono, na slodko, z wody, mleka, z roznymi dodatkami i pod rozna konsystencja.

• Autor: emiloos Data: 2005-12-29 15:56:04

Ja jadam zawsze na śniadanka kanapki i cały czas tyję. Nie mówiąc już o bułeczkach z nutellą :D

• Autor: kinga_d Data: 2005-12-29 16:22:32

ja kanapeczki to raczej nie z nutellą aczkolwiek lubie nutelenkę :D

• Autor: kinga_d Data: 2005-12-30 09:58:41

dzęki, coraz bardziej zachęcam się do tych owsianek i musli z owocami. A jabłuszko i bananka właśnie opchnęłam bo wróciłam z rynku bałuckiego w Łodzi-baardzo ziimmmmnnooo

Przejdź do pełnej wersji serwisu