Kupiłam sobie silikonową formę do ciasta i się zastanawiam jak jej używać, czy smarować tłuszczem przed pieczeniem ciasta, czy wystarczy wyłożyć ciasto i piec? Jakie ona ma właściwości? proszę o radę? :-)
ja takiej nie mam, ale z tego co wiem, to właśnie dlatego silikonowe formy są lepsze od tradycyjnych, bo nie trzeba ich niczym smarować. ale nie jestem pewna...
hallo, ja mam i uzywam tylko takie formy. przed pierwszym pieczeniem powinnas ja posmarowac a pozniej juz nie trzeba. Pozatym uzywa sie tych form tak samo jak i normalnych
Swego czasu pisalismy na temat foremek silikonowych i możesz sobie poczytać wchodząc na forum " kuchenne porady", szukaj listopadowego tematu"Silikonowe formy". Pozdrawiam.
Kupiłam sobie silikonową formę do ciasta i się zastanawiam jak jej używać, czy smarować tłuszczem przed pieczeniem ciasta, czy wystarczy wyłożyć ciasto i piec? Jakie ona ma właściwości? proszę o radę? :-)
ja takiej nie mam, ale z tego co wiem, to właśnie dlatego silikonowe formy są lepsze od tradycyjnych, bo nie trzeba ich niczym smarować.
ale nie jestem pewna...
hallo,
ja mam i uzywam tylko takie formy.
przed pierwszym pieczeniem powinnas ja posmarowac a pozniej juz nie trzeba.
Pozatym uzywa sie tych form tak samo jak i normalnych
powodzenia przy pieczeniu
m tomy
Swego czasu pisalismy na temat foremek silikonowych i możesz sobie poczytać wchodząc na forum " kuchenne porady", szukaj listopadowego tematu"Silikonowe formy". Pozdrawiam.
Dzieki, własnie poczytałam sobie tą dyskusję o formach silikonowych :-) Myślę że będę z nich zadowolona.