Forum

Kuchenne porady

Małże Amande

  • Autor: sona Data: 2006-01-07 14:28:13

    Proszę o poradę jak przygotować małże Amande.Zrobiłam małą próbę i były żylaste i twarde.Dziękuje z góry za pomoc.

  • Autor: klarax Data: 2006-01-07 14:53:29

    bo one są takie żylaste, hurtownik tak o nich pisze:
    http://www.gourmare.de/product_info.php?name=Samtmuschel_-_Amandes_1kg&products_id=308&shop_ID=2&xanarioID=88edc13c0aefcd2db2790b24b43212f8
    Das Fleisch der Samtmuschel sollte nicht im Ganzen verwendet werden, es kann etwas zäh sein.
    Farciert hat es aber einen hervorragenden Geschmack.

    To znaczy mielić albo siekać.

  • Autor: sona Data: 2006-01-07 15:40:34

    Nie znam niemieckiego, czy da coś obróbka białym winem?Nie chciałabym ani ich mielić ani siekać.Może ugotować i do piekarnika z parmezanem?Dzięki za pomoc:-)

  • Autor: klarax Data: 2006-01-07 17:53:15

    wszystkie małże i moluski (ośmiornice, kalmary etc.) należy krótko gotować; długo gotowane robią się twarde - dlaczego tak jest, innym razem

  • Autor: Uretan Data: 2006-01-07 19:54:37

    Na ogół zaledwie 1-2 min (do szerokiego otwarcia się skorupek) we wrzątku lub rozgrzanym tłuszczu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu