Proszę o poradę jak przygotować małże Amande.Zrobiłam małą próbę i były żylaste i twarde.Dziękuje z góry za pomoc.
bo one są takie żylaste, hurtownik tak o nich pisze:http://www.gourmare.de/product_info.php?name=Samtmuschel_-_Amandes_1kg&products_id=308&shop_ID=2&xanarioID=88edc13c0aefcd2db2790b24b43212f8Das Fleisch der Samtmuschel sollte nicht im Ganzen verwendet werden, es kann etwas zäh sein.Farciert hat es aber einen hervorragenden Geschmack.To znaczy mielić albo siekać.
Nie znam niemieckiego, czy da coś obróbka białym winem?Nie chciałabym ani ich mielić ani siekać.Może ugotować i do piekarnika z parmezanem?Dzięki za pomoc:-)
wszystkie małże i moluski (ośmiornice, kalmary etc.) należy krótko gotować; długo gotowane robią się twarde - dlaczego tak jest, innym razem
Na ogół zaledwie 1-2 min (do szerokiego otwarcia się skorupek) we wrzątku lub rozgrzanym tłuszczu.
Proszę o poradę jak przygotować małże Amande.Zrobiłam małą próbę i były żylaste i twarde.Dziękuje z góry za pomoc.
bo one są takie żylaste, hurtownik tak o nich pisze:
http://www.gourmare.de/product_info.php?name=Samtmuschel_-_Amandes_1kg&products_id=308&shop_ID=2&xanarioID=88edc13c0aefcd2db2790b24b43212f8
Das Fleisch der Samtmuschel sollte nicht im Ganzen verwendet werden, es kann etwas zäh sein.
Farciert hat es aber einen hervorragenden Geschmack.
To znaczy mielić albo siekać.
Nie znam niemieckiego, czy da coś obróbka białym winem?Nie chciałabym ani ich mielić ani siekać.Może ugotować i do piekarnika z parmezanem?Dzięki za pomoc:-)
wszystkie małże i moluski (ośmiornice, kalmary etc.) należy krótko gotować; długo gotowane robią się twarde - dlaczego tak jest, innym razem
Na ogół zaledwie 1-2 min (do szerokiego otwarcia się skorupek) we wrzątku lub rozgrzanym tłuszczu.