Forum

Rozmowy wolne i frywolne

wielka orkiestra światecznej pomocy

• Autor: misiomumy Data: 2006-01-08 12:16:36

ORKIESTRA  gra w całej Polsce a nawet w innych zakątkach świata a WŻ-owcy nic na to?Ciekawa jestem Waszego zdania o tej akcji.

• Autor: dorota40 Data: 2006-01-08 12:30:41

Popieram tę akcję od lat. Zawsze staram się wspomóc każdym "groszem"! Namawiam gorąco innych!!!!!!!!!!! I nie słuchajcie tych złych opinii o Wielkiej Orkiestrze!!! Sie ma!

• Autor: ilka76 Data: 2006-01-08 12:38:42

Ja też popieram od samego początku.Za chwilę właśnie wybieramy się z rodzinką na warszawskie lotnisko na Bemowie gdzie po raz drugi organizowane są pokazy samochodów rajdowych i wyścigi. Można się nawet będzie przejechac taką rajdówką. Oczywiści wszystko w ramach Wielkiej Orkiestry.Sie ma!

• Autor: pika15 Data: 2006-01-08 13:00:04

Oczywiście że jestem za, trzeba pomagać naszym dzieciom.

• Autor: misiomumy Data: 2006-01-08 15:12:36

Przed chwilą przeczytałam chyba pierwszą pochlebną wypowiedź ze strony kościoła o orkiestrze i bardzo mnie ucieszyła.Abp Zyciński powiedzial o mlodych ludziach ktorzy zbieraja pieniądze,ze to własnie jest pokolenie Jana Pawla II,pokolenie ,ktore potrafi zaangażować sie ,jest pełne idealow i bezinteresowne.Ładnie powiedziane prawda?

• Autor: Aleex Data: 2006-01-08 16:11:25

Dobrze, że w naszym kraju,w tych nieciekawych czasach jest taka akcja, dzięki której wszyscy Polacy jednoczą się, aby pomóc swoim dzieciom. Bo "wszystkie dzieci nasze są" i musimy o nie dbać!!! Oczywiście - POPIERAM i zawsze się przyłączam.

• Autor: alman Data: 2006-01-08 16:55:21

Od zawsze popieram i od zawsze w różnej formie wspomagam.

• Autor: ekkore Data: 2006-01-08 17:03:24

Popieram WOŚP. Bo moze kiedyś ja i moje dzieci będą potrzebowały pomocy. Choć połączenie tego z Woodstokiem nie podoba mi się - nie widzę powiązania z podziękowaniami - kto inny daje pieniądze a kto inny jedzie latem na imprezę, nagłośnioną medialnie jako negatywną.
    Podziwiam Jurka Owsiaka za zaangażowanie. Nie wiem dlaczego ludzie mu zarzucają, że żyje z fundacji. Bo i owszem. Z czegoś musi. A przecież to praca ponad etatowa. I żeby ją dobrze wykonywać trzeba się jej całkowicie poświęcić. Tu należy podziwaiać rodzinę, która godzi się na ograniczenie bytności męża i ojca. A zakupy - to co wyda fundacja na kontrakty w kwotach milionowych  - to przy negocjacji tak wielkich kontraktów dostaje się ogromne upusty - w końcu producenci chcą sprzedać sprzęt - czyli za kwotę tą samą można kupić więcej.
     Obyśmy nadal mieli tak otwarte serca.

• Autor: kinga2 Data: 2006-01-08 17:10:40

Popieram z całą rodziną. Sie ma!!!

• Autor: EWA007 Data: 2006-01-08 19:37:58

TAK!!!! I od samego początku!

• Autor: inka21 Data: 2006-01-08 19:44:40

Popieram tę akcję od pierwszej chwili, powiem wam cos wiecej: dzięki Orkiestrze mój 13 letni siostrzeniec Mateusz ,ktory od 11choruje na białaczkę limfoblastyczną , tylkodzięki bardzo specjalistycznej  aparaturze(do aplikowania chemii) zakupionej za pieniądze ze zbiorek WoŚP-u do ktorej byl dzień i noc podłaczony ŻYJE,(w 93 roku nasze szpitaleo takiej aparaturze mogły jedynie pomarzyć) , dlatego szczególnie gorąco i jeszcze bardziej popieram to piekne dzieło, w tym roku mój syn jest wolontariuszem i pomimo mrozu dzielnie spisal się biorąc udzial w zbiorce.

• Autor: bahus Data: 2006-01-08 19:48:55

Sie ma !!!!
    Bahus

• Autor: gena Data: 2006-01-08 20:52:32

Jestem za właśnie wysłałam sms siema

• Autor: Agapis Data: 2006-01-08 21:41:50

Cudowna akcja i jeszcze bardziej cudowni ludzie,którzy potrafią pomóc drugiej osobie.I pomyśleć,że co roku biją rekord zebranych pieniążków.Oby tak do końca świata.I jeden dzień dłużej :D

• Autor: kaśka1 Data: 2006-01-08 22:29:40

Potwieradzam i popieram Wasze opinie. Jesteśmy za !  Ja i moja rodzina !

• Autor: jolus Data: 2006-01-08 23:50:46

w moim miescie tez co roku gra orkiestra, moje przedszkole czynnie bierze udzial w tej akcji, co roku pieczemy torty do sprzedazy, panie z kuchni pieka biszkopty, my nauczycielki w sobote robimy masy i ubieramy, dekorujemy ciasta, w tym roku zrobilysmy 38 tortow, poszły w mig po 20 zl za sztuke, a zapomnialam dodac , ze na produkty na ciasta zrzucają sie rodzice ( kwota dowolna).Oprócz tego nasze dzieci biorą udział w wystepach na scenie , moje dzieciaczki mialy swój debiut na scenie , maja dopiero 3 latka.Tutaj mozna obejrzec kilka fotek moich krasnoludkow:))) http://www.zch.choszczno.com/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=1&page=3

• Autor: angela Data: 2006-01-09 10:12:52

Gimnazjum do którego chodzi moja córka co roku uczestniczy w kwestowaniu. Także u nich organizowana jest sprzedaż ciast upieczonych przez mamy. W tym roku upiekłam ciasto Marysieńkę i pierniczki z 3 kg mąki. Wszystkie w kształcie serduszek. Z tego co mówiła mi córka cieszyły się bardzo dużym powodzeniem. Jednego pierniczka kupił  pan płacąc za niego 10 zł.

• Autor: misiomumy Data: 2006-01-09 12:43:58

Cudne te Twoje krasnoludki.U nas za zgoda sztabu wojewodzkiego wojt organizuje bal dobroczynny/juz w sobote/ i wszystkie pieniązki zebrane na licytacji idą na orkiestre/nie ma żadnych kosztow/moja miejscowośc to maly zielony garnizon w lesie pod Koszalinem i tu na samym balu udało sie zebrać  18tyś.Oczywiscie nie sami mieszkańcy bo ci nie byliby w stanie tyle kasy dać,ale udało sie ściągnąć troche zamozniejszych z okolicy i prosze jaki ładny wynik

• Autor: marinik Data: 2006-01-10 10:06:52

gram z WOŚP od poczatku- i bede gral - do konca mojego swiata, a mam nadzieje ze ten dzien nastepny po koncu ktos zagra za mnie

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2006-01-12 00:43:42

A ja sie odrobinke wylamie...
    Nie mam nic przeciw WOSP ani Jurkowi Owsiakowi - cele zaiste sa szczytne. Jednak nie moge sie czasem sie oprzec wrazeniu, ze to wszytko jest takie bardzo pod publiczke, w swietle kamer i odlotowo-kolorowo-bajeranckie... Nie wiem, moze aby poruszyc serca (i kieszenie!) Polakow tak nalezy postepowac. Ja jednak, nie umniejszajac zaslug WOSP,  rownie mocno podziwiam cichych dawcow serca.
    Sciskacze 4 @ll
    Mrru

• Autor: lajan Data: 2006-01-12 09:52:42

Mrru, uczciwie mówiąc nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi. Dla mnie Orkiestra może nawet stać na rzęsach. Istotne jest to, że biją rekordy w zbieraniu pieniążków. Cel jest szczytny i widoczny. Bywam w szpitalach / jako widz/ i na wielu urządzeniach widzę nalepki WOSP z adnotacją, że jest to zakup z TYCH środków. Niech TA orkiestra gra do KONCA ŚWIATA I JEDEN DZIEN DLUŻEJ.

• Autor: till Data: 2006-01-15 20:31:43

O przepraszam , to juz tylko mały kroczek do cel uświęca środki!!!!

• Autor: jasia Data: 2006-01-15 20:44:24

Coś w tym jest

Przejdź do pełnej wersji serwisu