Forum

Kuchenne porady

jagody zamrożone jak użyć do ciasta?

  • Autor: dorcias Data: 2006-01-08 12:35:19

    Wszystko właściwie napisałam w temacie.
    Mam zamrożone jagody i chciałabym zrobić z nimi ciasto.
    Czy trzeba je wcześniej rozmrażać? Czy nie rozmrażać?
    Poradźcie

  • Autor: Aleex Data: 2006-01-08 12:37:46

    Często wykorzystuję mrożone jagody do strzępca - zamiast powideł oraz do jagodzianek. Nie rozmrażam ich. Kiedy są rozmrożone, puszczają za dużo soku i nasiąka nim ciasto. Pozdrawiam :))

  • Autor: dorcias Data: 2006-01-08 12:42:05

    A nie zrobi się wtedy zakalec?

  • Autor: alman Data: 2006-01-08 16:03:44

    http://wielkiezarcie.com/przepis7891.html zawsze zimą robię to właśnie ciasto z owocami i nigdy nie rozmrażam.

  • Autor: Aleex Data: 2006-01-08 16:05:13

    Nie ma obawy, na pewno od zamrożonych jagód nie zrobi się zakalec. No, chyba że inne czynniki spowodują nieudany wypiek.

  • Autor: dorcias Data: 2006-01-08 17:11:22

    Dzięki

Przejdź do pełnej wersji serwisu