Wszystko właściwie napisałam w temacie. Mam zamrożone jagody i chciałabym zrobić z nimi ciasto. Czy trzeba je wcześniej rozmrażać? Czy nie rozmrażać? Poradźcie
Często wykorzystuję mrożone jagody do strzępca - zamiast powideł oraz do jagodzianek. Nie rozmrażam ich. Kiedy są rozmrożone, puszczają za dużo soku i nasiąka nim ciasto. Pozdrawiam :))
Wszystko właściwie napisałam w temacie.
Mam zamrożone jagody i chciałabym zrobić z nimi ciasto.
Czy trzeba je wcześniej rozmrażać? Czy nie rozmrażać?
Poradźcie
Często wykorzystuję mrożone jagody do strzępca - zamiast powideł oraz do jagodzianek. Nie rozmrażam ich. Kiedy są rozmrożone, puszczają za dużo soku i nasiąka nim ciasto. Pozdrawiam :))
A nie zrobi się wtedy zakalec?
http://wielkiezarcie.com/przepis7891.html zawsze zimą robię to właśnie ciasto z owocami i nigdy nie rozmrażam.
Nie ma obawy, na pewno od zamrożonych jagód nie zrobi się zakalec. No, chyba że inne czynniki spowodują nieudany wypiek.
Dzięki