Muszę na piątek upiec ciasto albo tort, sam nie wiem... Drożdżowe i babki piaskowe odpadają. Zacząłem przegladać przepisy ale jest ich tyle... proszę doradzcie mi coś- coś ze swoich przepisów albo innych uzytkowników, które robiliście i były b. smaczne. Dobrze by było gdyby to było jakieś ciasto z jakimś fajnym kremem np. i jakieś takie oryginalne. Jest jakieś takie ciasto które Wam bardzo, bardzo smakowało- Wasze ulubione?? Poszę, bo naprawdę bardzo mi zależy żeby było dobre, nie musi nawet zbyt dobrze wygladać....
Moje ulubione to zdecydowanie "Pijana Śliwka". Zobacz też może przepisy na "Korę" z delicjami albo może jakąś wetsję Snikersa? Wczoraj też na forum dostałam od Alman przepis na ciasto "Toffi" z kremem, bitą śmietaną, karmelem, herbatnikami i krakersami.
Tak z ciekawosci, jak wpisuje w szukaju Pijana Śliwka to nic sie nie wraca tylko watek z forum, ale jak wpisalam pijana śliwka to ciasto sie znalazlo . Czy nie powinno to byc obojetne czy mala czy duza litera???
Ten tort jest wg po prostu eksztra. :D jest dość wyszukany i oryginalny, a bajecznie prosty jeśli chodzi o wykonanie. Poki co malo znany takze efekt murowany. Pozdrawiam
ja ci polecam ciasto mało skomplikowane ale jakże pyszne http://wielkiezarcie.com/przepis6048.html oraz spójrz w moich przepisach na ciasto z owocow suszonych - jest bardzo smaczne i nieskomplikowane w wykonaniu. inka21
Zgadzam się z nutellą i z ciast które ostatnio robiłam proponuje ci Pijaną Śliwkę naprawdę warto (krem jest pyszny a sliwki w wódce jeszcze bardziej) ale też bardzo smakował mi placek z delicjami tak zwana kora.
hmm... po 2 głosy na Snikersa, Korę, i Pijaną Śliwkę i przy tym każde z tych ciast ma duuużo bardzo pozytywnych komentarzy... Właśnie przeczytałem też przepisy inki21 i grazy no i ten "Opity Izydor" ehh... wszystko wygląda super i teraz muszę coś wybrać. Czuję się teraz jak ten osiołek co mu w żłoby dano:)))) Ale jestem niezdecydowany:)) ale to przez to, że tyle tu takich extra przepisów:D
Zdecydowanie Fantastyczny cytrynowiec, autor Jamaika. Prosty w wykonaniu, a smak rewelacyjny ! ! ! Piekę ciasta co tydzień i bardzo różne, ale przy tym nie było końca zachwytów.
Chciałem podziękować za wszystkie Wasze rady, bez Was chyba nigdy bym się nie zdecydował:) Zrobiłem w końcu PIJANĄ ŚLIWKĘ (bo znałem to ciasto i było super) i Snikersa.
Za niecałe 2 tygodnie moja dziewczyna ma urodziny, zapraszamy gości więc wtedy zrobię KORĘ z delicjami no i jakiś tort (nie wiem jeszcze jaki). Ah, no i będę musiał poszukać jakieś przepisy dla wegan bo tacy goście też przyjdą:))).
Muszę na piątek upiec ciasto albo tort, sam nie wiem... Drożdżowe i babki piaskowe odpadają. Zacząłem przegladać przepisy ale jest ich tyle... proszę doradzcie mi coś- coś ze swoich przepisów albo innych uzytkowników, które robiliście i były b. smaczne.
Dobrze by było gdyby to było jakieś ciasto z jakimś fajnym kremem np. i jakieś takie oryginalne. Jest jakieś takie ciasto które Wam bardzo, bardzo smakowało- Wasze ulubione?? Poszę, bo naprawdę bardzo mi zależy żeby było dobre, nie musi nawet zbyt dobrze wygladać....
Moje ulubione to zdecydowanie "Pijana Śliwka". Zobacz też może przepisy na "Korę" z delicjami albo może jakąś wetsję Snikersa? Wczoraj też na forum dostałam od Alman przepis na ciasto "Toffi" z kremem, bitą śmietaną, karmelem, herbatnikami i krakersami.
A gdzie znalezc ta pijana sliwke, mam na mysli przepis?
Wpisz w szukaju: pijana śliwka i kliknij na szukaj

pozdrawiam,
shiludek
/. .\
--o00- \ -00o--
shoffix
* * * * * * * *
Tak z ciekawosci, jak wpisuje w szukaju Pijana Śliwka to nic sie nie wraca tylko watek z forum, ale jak wpisalam pijana śliwka to ciasto sie znalazlo
. Czy nie powinno to byc obojetne czy mala czy duza litera???
Pozdrowionka
http://wielkiezarcie.com/przepis8982.html
Ten tort jest wg po prostu eksztra. :D
jest dość wyszukany i oryginalny, a bajecznie prosty jeśli chodzi o wykonanie. Poki co malo znany takze efekt murowany.
Pozdrawiam
ja ci polecam ciasto mało skomplikowane ale jakże pyszne http://wielkiezarcie.com/przepis6048.html oraz spójrz w moich przepisach na ciasto z owocow suszonych - jest bardzo smaczne i nieskomplikowane w wykonaniu. inka21
Zgadzam się z nutellą i z ciast które ostatnio robiłam proponuje ci Pijaną Śliwkę naprawdę warto (krem jest pyszny a sliwki w wódce jeszcze bardziej
) ale też bardzo smakował mi placek z delicjami tak zwana kora.
Ja też polecam Pijaną Śliwke i Korę Orzechową. Nam jescze bardzo smakowało Ciasto z kokosem i galaretką - autorstwa grazy.
hmm... po 2 głosy na Snikersa, Korę, i Pijaną Śliwkę i przy tym każde z tych ciast ma duuużo bardzo pozytywnych komentarzy... Właśnie przeczytałem też przepisy inki21 i grazy no i ten "Opity Izydor" ehh... wszystko wygląda super i teraz muszę coś wybrać. Czuję się teraz jak ten osiołek co mu w żłoby dano:)))) Ale jestem niezdecydowany:)) ale to przez to, że tyle tu takich extra przepisów:D
to może zrobię dwa? np. "Pijaną Śliwkę" i Snikersa...
Zdecydowanie Fantastyczny cytrynowiec, autor Jamaika. Prosty w wykonaniu, a smak rewelacyjny ! ! ! Piekę ciasta co tydzień i bardzo różne, ale przy tym nie było końca zachwytów.
http://wielkiezarcie.com/przepis5343.html ciasto jajka sadzone - robi wrazenie na wszystkich :D
Zrób "pijaną śliwkę" i drugi makowo-serowo-jabłkowy, pyszne obydwa, z tym że ten drugi prościuchny, bez masy.
Weź "Be - Bi" kremówkę(patrz przepisy Lubczyka) Jest proste, szybkie i smakowo BOMBA
Chciałem podziękować za wszystkie Wasze rady, bez Was chyba nigdy bym się nie zdecydował:) Zrobiłem w końcu PIJANĄ ŚLIWKĘ (bo znałem to ciasto i było super) i Snikersa.
Za niecałe 2 tygodnie moja dziewczyna ma urodziny, zapraszamy gości więc wtedy zrobię KORĘ z delicjami no i jakiś tort (nie wiem jeszcze jaki). Ah, no i będę musiał poszukać jakieś przepisy dla wegan bo tacy goście też przyjdą:))).
jeszcze raz dzięki za rady, pozdrawiam:)