Zawsze marzyłam o piesku-i to dużym...ale nie stać nas na jego utrzymanie,no i kategoryczny zakaz posiadania zwierzątwydany przez moją mamę... A chciałabym,aby moja córa opiekowała się zwierzątkiem-to uczy odpowiedzialności...no i ile radości daje;)))
Powiem ci, że aż tak dużo utrzymanie takiego psiaka nie kosztuje. Moja podopieczna je raz dziennie pół "psiej" kiełbaski (kupuję w Hochlu), która kosztuje ok. 2 za sztukę. Kiełbaska jest naprawdę spora, dlatego starcza nawet takiemu dużemu psu jak mój na dwa razy. Do tego daję makaron gotowany i czasami łyżkę oleju żeby miała błyszczącą sierść. Suchą karmę dostaje jedynie jako nagrodę. Dużo więcej kosztują nas np. rybki. Jednak przy zakupie dużego psa trzeba wziąć pod uwagę fakt, że takie zwierzę musi się wybiegać. W bloku odradzam.
Narazie mam tylko jedno zdjęcie mojej suczki:
To bardzo mądre i posłuszne psisko! Pegi ma 9 lat.
Ależ ona jest piękna!! Moja suczka ma 7 lat i też wabi się Pegi , tylko jest dużo mniejsza pozdrawiam dankarz
Zawsze marzyłam o piesku-i to dużym...ale nie stać nas na jego utrzymanie,no i kategoryczny zakaz posiadania zwierzątwydany przez moją mamę...
A chciałabym,aby moja córa opiekowała się zwierzątkiem-to uczy odpowiedzialności...no i ile radości daje;)))
Powiem ci, że aż tak dużo utrzymanie takiego psiaka nie kosztuje. Moja podopieczna je raz dziennie pół "psiej" kiełbaski (kupuję w Hochlu), która kosztuje ok. 2 za sztukę. Kiełbaska jest naprawdę spora, dlatego starcza nawet takiemu dużemu psu jak mój na dwa razy. Do tego daję makaron gotowany i czasami łyżkę oleju żeby miała błyszczącą sierść. Suchą karmę dostaje jedynie jako nagrodę. Dużo więcej kosztują nas np. rybki.
Jednak przy zakupie dużego psa trzeba wziąć pod uwagę fakt, że takie zwierzę musi się wybiegać. W bloku odradzam.
fajny pies,:)
piękna dobermanka - podoba mi się!