5 ludzi zamieszkuje 5 domów. Każdy dom w innym kolorze. Wszyscy pala papierosy 5 róznych marek i pija 5 róznych napojów. Hoduja zwierzęta 5 róznych gatunków. Kto hoduje rybki? - Anglik mieszka w czerwonym domu. - Duńczyk pija herbatę - Norweg zamieszkuje pierwszy dom. - Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów. - mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille. - Niemiec pali Marlboro. - Mieszkaniec środkowego domu pije mleko - palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę. - palacz Pall Malli hoduje ptaki. - Szwed hoduje psy - Norweg mieszka obok niebieskiego domu - hodowca koni mieszka obok żółtego domu - palacz Philips Morris pija piwo - zielony dom znajduje sie po lewej stronie domu białego - w zielonym domu pija sie kawę.
5 ludzi zamieszkuje 5 domów. Każdy dom w innym kolorze. Wszyscy pala papierosy 5 róznych marek i pija 5 róznych napojów. Hoduja zwierzęta 5 róznych gatunków. Kto hoduje rybki?
- Anglik mieszka w czerwonym domu.
- Duńczyk pija herbatę
- Norweg zamieszkuje pierwszy dom.
- Palacz Rothmansów mieszka obok
hodowcy kotów.
- mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille.
- Niemiec pali Marlboro.
- Mieszkaniec środkowego domu pije mleko
- palacz Rothmansów ma sąsiada,
który pija wodę.
- palacz Pall Malli hoduje ptaki.
- Szwed hoduje psy
- Norweg mieszka obok niebieskiego domu
- hodowca koni mieszka obok żółtego domu
- palacz Philips Morris pija piwo
- zielony dom znajduje sie po lewej stronie
domu białego
- w zielonym domu pija sie kawę.
Niemiec (?)
p.
Dokładnie, który pali Marlboro i pija kawe..
Świetnie obie Panie Pandora i Aga9999 tę zagadkę w tak krótkim czasie rozwiązały.
Czy lubicie tego rodzaju zagadki? Ja bardzo.
Oj, lubię :)
Jak byłam dzieckiem rodzice męczyli mnie różnymi szaradami, bardzo lubiłam je rozwiązywać. Pozdrawiam.
Użytkownik aga9999 napisał w wiadomości:
> Dokładnie, który pali Marlboro i pija kawe..i mieszka w zielonym domu........
ojejjjjjjjjjjjjjjj nie mam pojęcia :((